Slaný koláč s cottage cheese a kôprom

lali87 - fotkalali87, 27. októbra 2012
Slaný koláč s cottage cheese a kôprom
Foto: lali87

Dnes som dostal chuť na nejaký slaný koláč...

4
porcie
5 minút
príprava
25-30 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
2 ks
100 g
50 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Plech si trošku vymastíme olivovým olejom, aby sa nám lístkové cesto neprilepilo. Ja zvyknem cesto opatrne rukou roztiahnuť, aby sa neroztrhalo, poriadne ho zatlačím aj do rohov a odtrhnem zvyšky, ktoré pretŕčajú.

  2. 2

    V miske si zarobíme zmes cottage cheesov, na drobno krájanej šunky, vajíčka, kôpru a dnes som pridal aj zvyšok kukurice, ktorá mi zostala z včerajšej pizze :) Celé to poriadne premiešame a vylejeme do formy s cestom.

  3. 3

    Okraje potrieme žĺtkom a pečieme pri 200°C cca 25-30 minút, alebo kým aj plnka nebude hotová, zaleží od trúby... Necháme vychladnúť... Tento koláčik je výborný s mliekom alebo acidkom... Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

mijaita
S cottage syrem a koprem delam pide, pridavam jeste cerne olivy. Vyborne, ano!



lali87
@mijaita : to si piekla ty, či obrázok z netu??? vyzerajú super, pravé turecké pide zbožňujem, zvyknem občas zbehnúť na smotanovo-špenátové s kozím syrom :P
mijaita
@lali87 vzdy pridavam pouze sve fotografie at se jedna o cokoliv ! Jsem takovy hnidopych :-) Tyhle pide pecu rada a docela casto, kdyz mam spolecnost. Delam na sirku plechu, aby se mi jich veslo vic a ruzne druhy. Inspirace z Istambulu pred nekolika lety. Tem z cottage uz je moje invence. Konecne jako vsechny kolem.
lali87
@marienka44 , surové, nech ti chutí :) Robievam ešte aj pikantnejšiu variantu : cottage cheese chilli, pórik alebo jarná cibuľka, 1-2 ks pikatných párkov, zvyknem posypať trochu syrom... Taktiež veľmi chutné...
hamm
Koláčik vyzerá dobre, uložím si ho na neskôr.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia