Slaný koláč

Slaný koláč (fotorecept)

Autor receptu: kvakac

Je to chuťovka rýchlo upečená. Len nerobte toho viac, lebo všetko aj tak hneď zjete. Toto totiž neostane na neskôr, aspoň u nás.

3
porcie
10 minút
príprava
15 - 20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Slaninu krájame na 1 cm kocky a škvaríme v hrnci.
  2. Na to za krátko pridáme pór pokrájaný na kolieska. Použijeme celý, aby ho bolo veľa. Všetko podusíme do mäkká. Potom necháme krátko ochladiť.
  3. Zatiaľ si nastrúhame na veľkých okách syr, ktorý zmiešame so smotanou.
  4. Na plech, ktorý sme natreli olejom, si natiahneme cesto.
  5. Naň rovnomerne rozložíme opečenú slaninu s pórom.
  6. A na vrch roztiahneme syr so smotanou. Solíme opatrne, slanina je slaná. Vložíme do rúry, ktorú sme zapli skôr. Pečieme pri 200 °C asi 15 minút. Čas prispôsobte svojej rúre.
  7. Keď to začne chytať peknú červenú farbu, plech na chvíľu vytiahneme a posypeme oreganom a bazalkou. A na chvíľu to ešte dáme do rúry. Ten pór so slaninou vonia, až nám muzikanti začali hrať v žalúdku.
  8. Vytiahli sme to na dvor, nech to skôr ochladne. Aj tak sme to krájali horúce, nemohli sme vydržať. Je to jednoduché a dobré.
  9. Takto vyzerá to cesto. Plech bol 34 cm x 27 cm.