Slaný karfiolový koláč
Slaný karfiolový koláč

Slaný karfiolový koláč

kecemis - fotkakecemis, 7. apríla 2017
Slaný karfiolový koláč
Foto: kecemis

Inšpirácia je z kuchárskej knihy Plenty More. Dá sa využiť na mnoho spôsobov.

6-8
porcií
20-25 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

500-600 g (menšia hlávka)
1 ks
5 PL
1/2-1 KL
5 ks
1/2 pohára
1 pohár
1.5 KL
1/3 KL
150 g




Postup

  1. 1

    Pripravil som si suroviny podla vyssie uvedeneho zoznamu. Ja namiesto muky pouzivam bezlepkovu muku. Karfiol rozobrany na ruzicky, stonky pokrajam na mensie kusky. Potom som to dal do parneho hrnca na 12 minut.

    Slaný karfiolový koláč - obrázok 1
  2. 2

    Po zmaknuti karfiolu a ked troche vychladol, dal som ho do procesoru nasekat na drobno. Nasekal som rozmarin, bazalku. Vajicka som rozdelil na bielka a zltka. Z bielok a trochu soli som dal urobit sneh. Dal som si predhriat ruru na 180 stupnov.

    Slaný karfiolový koláč - obrázok 2
  3. 3

    Medzicasom som dal restovat na hrubsie pokrajanu cibulu na oleji a rozmarine. Restoval som asi 8-10 minut na miernom ohni obcas miesajuc. Po skonceni som dal bokom trocha vychladnut.

    Slaný karfiolový koláč - obrázok 3
  4. 4

    Do misky som dal nakrajanu bazalku a zltka a premiesal.

    Slaný karfiolový koláč - obrázok 4
  5. 5

    Pridal som kurkumu, parmezan, sol, korenie, muku, prasok do peciva a ja som si dal nepovinne chilli. Dobre do hladka vymiesal a pridal zmaknutu cibulu a nasekany karfiol. Zmova som premiesal.

    Slaný karfiolový koláč - obrázok 5
  6. 6

    Postupne som to pridaval opatrne vmiesal do pripraveneho snehu z bielkov. Potom som to dal na 24 cm stvorcovy plech vystlaty peciacim papierom. Na vrch som dal kruzky cervenej cibule a pomedzi este jalapeno. Vlozil som do rury a nechal piect 45 minut do zlatohneda. Mozete vyskusat zo spajdlov, ako pri peceni cesta. Ak vyjde von cista je hotove.

    Slaný karfiolový koláč - obrázok 6
  7. 7

    Po upeceni som vypol ruru a kolac som posypal nastruhanym syrom a vlozil este do teplej rury, kym sa neroztopil, asi na 3-5 minut. Pockam este asi 15-20 minut. Je lepsie ak sa podava teple ale nie horuce.

    Slaný karfiolový koláč - obrázok 7
  8. 8

    No a mozeme podavat teple alebo studene, samostatne alebo ako prilohu. My sme to mali s cuketovym privarkom.

    Slaný karfiolový koláč - obrázok 8

Diskusia k receptu

haji
Nádherné barvičky, určitě i bezva chuť a vůně se táhne až k nám. Jsi nejen šikovný, ale i výtvarně nadaný! Krásná práce!
evanaaa
Tak, mám aj ja skvelú inšpiráciu - ide Veľká noc, zíde sa aj niečo zelené, takže ku karfiólu pridám aj brokolicu a ako bylinky - medvedí cesnak, bude pochúťka! Pekne ti to vyšlo a vďaka za recept, @Kecemis !
kecemis
Dakujem za nahliadnutie. @petr verim ze budes spokojny. @Evanaaa veru mas pravdu, da so robit aj s brokolicou. Ja som teraz nemal po ruke ziadnu ale uz som skusal aj tak. Medvedi cesnak som tu zial este nevidel.
@Afataga na robenie snehu to mam v zime jednoduche. Vystrcim von hrniec a mam snehu dost. Na teplejsie obdobia mam podpisany trojrocny contract s KitchenAid Canada. Tam mi ho robia pocas tepla.
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Koláč fajn, mne sa páči na fotografii aj tá prílohe, len neviem čo to je a zaujímalo by ma to.
frezia68
Veľmi sa mi recept páči,ale už aj vidím,ako realizujem na spôsob mufín.Lebo plech by som nezvládla.Ohviezdičkovala som,zaslúži si :-).
simiceq
vyzerá to úžasne! :) vyskúšam, ďakujem za inšpiráciu.
bababa
Včera som kúpila krásny karfiol a uvažovala som čo z neho urobím a ako-tak listujem v recetári, padol mi do oka tvojkarfiový koláč. A predstav si, že sa vydaril a vyslúžil si obrovskú pochvalu od všetkých spolustolovníkov. Ďakujem...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia