Slaný hubový koláč (fotorecept)

Autor receptu: egreska

Včera sa nám pošťastilo nájsť dva krásne šampióny..

Postup

  1. Taketo krásne kúsky sa nam podarilo najsť..
  2. Šampiony pokrajajte na platky a poduste na kvapke oleja, kym sa voda nevyparí ,osolíme ,okoríme ako vraví kuchar Vincenzo :-))
  3. Mne to nedalo ho nakrajat, tak som ho nechala takto v celku a pekne do hneda sa opiekol -hotové vyberieme na tanier a do vypeku hodíme nakrajany cesnak..
  4. Pridame špenat ,ochutíme solou ,korením a dusíme kym sa nevyparí všetka voda..
  5. Lístkové cesto si rozdelíme na polovice,vyvalkame (nie moc na tenko) a z každej vykrojíme kruh -ja som si pomohla pokrievkou
  6. Jedno cesto dame na plech navrstvíme špenat -pri okraji nechajte asi 2 cm volné
  7. Posypeme syrom
  8. Navrstvíme huby -mali by byt bez štavy
  9. Znovu posypeme syrom
  10. Prikryjeme druhym platom cesta,potrieme vajičkom a popichame nožom -kraje dobre zlepíme
  11. Pečieme na 180 st asi 30 minut
  12. My sme ho mali na obed spolu s miešanym šalatom