Slaninovo-cibuľkové haruľky

izabella929 - fotkaizabella929, 10. februára 2015

Najviac obľúbené u nás sú haruľky, do ktorých obmieňam suroviny..

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

3
podľa chuti
3 PL
1 dl
50 g
3 strúčiky
na špic noža
1 ks




Postup

  1. 1

    Zemiaky som ošúpala, umyla a utrela..strúhala som ich na jemnom strúhadle..k postrúhaným zemiakom som hneď pridala 1 pohár vody, to je asi 1 dl. pomiešala som som so zemiakmi..pridala som soľ, mleté čierne korenie, hladkú múku a nechala som, aby sa chute spojili, pokiaľ sa mi opečie slaninka..

  2. 2

    na panvicu som pokrájala na malé kocky slaninu z mangalice, ked pustila masť, pridala som na kolieska pokrájanú jarnú cibuľku a cesnak ..všetko opiekla do zlatista...opečenú slaninku s cibuľkou a cesnakom som pridala do zemiakového cesta a napokon som vmiešala na špic noža prášok do pečiva..od vody a prášku do pečiva bude haruľka nadýchaná a ľahká...na panvicu som dala roztopiť bravčovú masť z mangalice a ukladala som do hurúcej masti malé kôpky o veľkosti lyžice...cesto som veľmi neroztierala na tenko, len som ho upravila a nechala z oboch strán opiecť do chrumkava..

  3. 3

    V tomto čase zatiaľ nemám prístup k domácej smotanke a kyslému mlieku, takže som ju podávala ku kyslej šošovicovej polievke tak, ako nám to robila naša maminka.. prajem vám dobrú chuť...

Diskusia k receptu

anina6
Izka veľmi pekné a určite aj skvelé haruľky v tvojom prevedení.
hubata
Hmmmm..... a tá vôňa! Krásny recept ako vždy Izka. Hovoríš že je to variabilný recept a k haruľkám si môže dať každý čo chce. Tak to sa mi páči.
caterina
urcite vyskusam. tam je tolko dobrych surovin, ze to musi byt neskutocna lahodka ;)
havino
Izka, sem s dvoma, tak mám rada placky, nedá sa ich prejesť, chrumkavé foto
terinka55
Výborná klasika. Ku kyslej polievke ako stvorené. Robím skoro podobne.
gubics
Chcem sa spýtať, či tam nedávaš vajíčka? a či sa to cesto potom nerozpadá?
izabella929
@gubics , do žiadnej harule, ktorú takmer vždy takto robím, nedávam nikdy vajce...takto je haruľa krehučká a jemná...vôbec sa to nerozpadne..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia