Slaninové cestoviny

myshull - fotkamyshull, 24. septembra 2012

čo chladnička ponúkla a vznikla z toho výborná omáčka na cestoviny, ktorú si pochvaľuje celá rodina.

2
porcie
10-15 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 PL
3 PL
3 PL
1 ks
2 ks
5 plátkov
0,5 hrnček
0,5 balík




Postup

  1. 1

    V hrnčeku zohrejeme olej, pridáme na kocky nakrájanú cibuľu, dochutíme vegetou. Paradajky nakrájame na kocky, pridáme k cibuli a necháme krátko podusiť. Keď paradajky pustia šťavu, pridáme sterilizovanú kukuricu a na kocky nakrájanú slaninku. Podľa chuti dokoreníme, ja používam chilli korenie, keďže mám rada pikantné. primiešame 3 lyžičky kečupu (taktiež záleží od vkusu - sladký alebo ostrý). Znovu necháme podusiť kvôli slanine. Na koniec zalejeme 0,5 šálkou hovädzieho vývaru a varíme cca 10min., aby sa všetky chute dôkladne premiešali. Ak sa Vám zdá omáčka moc riedka (záleží od šťavnatosti paradojok), môžme zahustiť troškou múky. ale pozor, aby sa nespravili hrudky. Už len uvaríme cestoviny (špagety, kolienka, čínske rezance,...)

Diskusia k receptu

vierutt
Tak toto je pre mňa prudko jedlé! Určite by som použila zeleninový vývar a zvyknem zahusťovať rozmixovaným zemiakom. Určite ukladám a urobím.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia