Slaninová nátierka fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 3. novembra 2016

Táto nátierka je dobrá na doplnenie energie počas chladných a daždivých dní.

5
porcií
20 minút
príprava
80 minút
na 180 °C

Suroviny

1000 g
celá hlavká
2 PL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Nakrájal som rôzne cibule na pol mesiace. Toľko aby sa jej objem vyrovnal objemu slaniny. Slaniny som mal teraz zbytky, tak som použil všetku aj s kožou. Krájal som tak asi 3 cm kusy. Cesnak som očistil a posekal. Slaninu s cibuľou som zmiešal a dal do pekáča prikryté piecť do rúry na 180°C. Piekol som to tak dlho, aby zo slaniny sa to mastné skoro všetko roztopilo na masť. Potom som do pekáča pridal cesnak a horčicu. Premiešal a dal ešte do rúry prikryté na 10 minút. To mi celé trvalo 80 minút.

    Slaninová nátierka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vytiahol som z rúry a nechal vychladnúť. Potom som to na mlynčeku na mäso zomlel dva krát a dal do pohárov. Zavrel a dal do pary na 15 minút. Nechal vychladnúť a potom do chladničky ztuhnuť. Z tejto dávky mi vyšlo 3,5 pohára po 330 gramov. Táto nátierka sa môže použivať aj na rôzne mäsa na dusenie, kde dávate slaninu. Je veru dobrá nám chutí. Želám aj Vám dobrú chuť.

    Slaninová nátierka (fotorecept) - obrázok 2

Diskusia k receptu

bystro
Pána beka tak takéto niečo aj mne chutí. To musela voňať isto celá kuchyňa, keď sa to pieklo.
radost
..to je sila..môjho sobášneho by potešila..:-)
bembo
Včera som dojedol poslednú dávku z Tvojho Fantastiko-rybacieho šalátu,ktorý som robil už asi 5 x,a dnes som si uložil tento recept,ktorý v blízkej dobe vyskúšam.verím, že pôjde aj táto pomazánka do mojej kolonky"odskúšané test gut".teším sa,a prajem pekný deň.ešte na záver.ak jej urobím trochu viac,dá sa aj sterilizovať v sklenenom poháriku?nech ju mám aspoň na jeden mesiac.
patroveckypitrs
Ďakujem Vám za milé komentáre. @Radost prečo len sobášneho je to dobré aj pre ženy. Ďakujem @Bembo a či vydrží asi áno veď je to sterilizované. U mňa sa vždy rýchlo minie. Je to podobné ako tie z Rakúska len tie sú oškvarkové s cibuľou a cesnakom. Kto chce môže tam dať aj riadne čili.
luclup
Natierka musi byt bajecna, urcite niekedy skusim, super
siisa
opäť niečo fajnové pre chlapov :)
bembo
@ Patroveckypitrs (4.11.2016 15:12)

s tým čilli je dobrý nápad aj @ Afataga by sa potešila
afataga
parada, paci sa mi to pecenie v rure, lebo ja ked robim pastetu, dusim uz pomlete na cibuli v hrnci a to treba miesat, tu kožu by som nedala, ale zato chilli urcite a mozno stipku tymianu a korenia
rulik
najprv som si myslel, že možno chyba v názve, že to bude škvarková, ale potom ma to príjemne prekvapilo, určite uložím a vyskúšam
ivet74
Som zvedavo nakukla, lebo som v názve prečítala "stalinova" :-D že aká to teda bude.. Ale túto by som si veru na čerstvo upečený domáci chlebík dala ;-)
mariamka
ahoj, neviem, kde to mam napisat, preco si prosim Ta skryl recept Dekorovane bravcove kare?
bembo
už som túto dobrotu aj urobil,a už je jeden pohárik v ktorom bola táto pomazánka prázdny.myslím,že zvyšné dva už dlho nevydržia plné,lebo pomazánka bola super,a ich obsah sa premiestni v blízkej dobe na čerstvý chlebík a bude dobrá večera.nabudúce možno do nej pridám podusené šampiňóny.uvidím čo to povie.základ som vyskúšal,teraz prichádza na rad tuningovanie.máš odo mňa ***** za túto pomazánku




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia