Slanina v kelovom liste so syrovou penou

Vladimír Vavák
šéfkuchár hotela Park**** v Dolnom Kubíne , 15. júna 2016
Slanina v kelovom liste so syrovou penou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
300 g
300 g
50 g
50 g
500 g
20 g čerstvé
100 ml
1 ks




Postup

  1. 1

    Z múky, droždia, mlieka a vajca vypracujeme kysnuté cesto, do ktorého vmiešame uvarenú ryžu a dochutíme soľou. Z cesta upečieme chlieb.

  2. 2

    Kelové listy si mierne posolíme, sparíme a necháme vychladnúť. Slaninu nakrájame na tenké plátky. Ovčí syr rozdrobíme a vymixujeme s kyslou smotanou, ale nesolíme.

  3. 3

    Na sparené kelové listy uložíme plátky oravskej slaniny, syrovú zmes a zvinieme do rolky, podávame s ryžovým chlebíkom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia