Ideálne je použiť rožky jeden až dva dni staré. Nakrájajte ich na malé kúsky. Tie dajte do misky a zalejte mliekom. Osoľte, okoreňte a nechajte asi 15 minút nasiaknuť.
Oddeľte žĺtky od bielok. Žĺtky pridajte do misy ku kúskom rožkov a zamiešajte. Z bielok ušľahajte tuhý sneh.
Do zmesi z rožkov vmiešajte v mise na kocky pokrájané mäso, hrubú múku a nasekané bylinky. Primiešajte rozpustenú Heru.
Veľmi opatrne vmiešajte tuhý sneh z bielkov. Ešte môžete jemne osoliť a okoreniť.
Cesto dajte do papierových formičiek na muffiny. Pečte pol hodiny v rúre predhriatej na 180 °C.
Nechajte úplne vychladnúť.
Syr vyšľahajte so zmäknutým rastlinným tukom a dajte do vrecúška na zdobenie so špičkou. Potom krémom ozdobte vychladnuté cupcakes. Navrch položte polovicu prepeličieho vajíčka uvareného natvrdo, kúsok byliniek, ktoré sú i v ceste a kocky dochrumkava opraženej slaninky.