Slané veľkonočné cupcakes (fotorecept)

Autor receptu: herarecepty

Komerčný recept

30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Ideálne je použiť rožky jeden až dva dni staré. Nakrájajte ich na malé kúsky. Tie dajte do misky a zalejte mliekom. Osoľte, okoreňte a nechajte asi 15 minút nasiaknuť.
  2. Oddeľte žĺtky od bielok. Žĺtky pridajte do misy ku kúskom rožkov a zamiešajte. Z bielok ušľahajte tuhý sneh.
  3. Do zmesi z rožkov vmiešajte v mise na kocky pokrájané mäso, hrubú múku a nasekané bylinky. Primiešajte rozpustenú Heru.
  4. Veľmi opatrne vmiešajte tuhý sneh z bielkov. Ešte môžete jemne osoliť a okoreniť. Cesto dajte do papierových formičiek na muffiny. Pečte pol hodiny v rúre predhriatej na 180 °C. Nechajte úplne vychladnúť.
  5. Syr vyšľahajte so zmäknutým rastlinným tukom a dajte do vrecúška na zdobenie so špičkou. Potom krémom ozdobte vychladnuté cupcakes. Navrch položte polovicu prepeličieho vajíčka uvareného natvrdo, kúsok byliniek, ktoré sú i v ceste a kocky dochrumkava opraženej slaninky.