Slané variácie z lístkového cesta

Autor receptu: diabambulka

Suroviny

Postup

  1. JEMNÉ SYROVÉ TYČINKY: Cesto rozvaľkáme na 1/2 cm. Mlieko rozhabarkujeme so žľtkom a potrieme povrch cesta, posypeme strúhanou nivou, preložíme, znovu rozvaľkáme a posypeme nastrúhaným eidamom a posypeme mletou červenou paprikou. Rozvaľkáme na 3 mm a nakrájame pásiky dlhé 8 cm a stočíme. Poukladáme na plech a pečieme na 210 stupňov 8-10 min. Vrch potrieme zvyšným vajíčkom.
  2. ŠUNKOVO-SYROVÉ KOLIESKA : Vyvaľkáme lístkové cesto, rozdelíme na 1/2. Každú 1/2 natrieme 1 celým čievkom syrokrému a poukladáme šunku a posypeme stúhanou nivou. Celé to zroľujeme do tvaru rolády a nakrájeme tak na 0,5 cm kolieska. Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. a pečieme pri 180 stupňoch 20 minút.
  3. SALÁMOVÉ KOLIESKA : Rozvaľkáme si lístkové cesto, natrieme ho kečupom, posypeme pizza korením a poukladáme na vrch šunkovu alebo suchú salámu. Zatočíme do rolády a buď to pečieme v celku ako závin a po upečení nakrájame, alebo si to môžme nakrájať na trojuholníky a upecť. So salámou je to slanšie a odporúčala by som to piecť ako závin, pretože sa to lístkové cesto pri pečení šmýka zo salámy a konečný výsledok nieje až taký pekný. Lepšie sa to robí so šunkou:-) ale so salámou to ma lepšiu chuť.
  4. Dobrú chuť