Syrové krekry

Slané syrovo-šunkové krekry (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Manžel veľmi obľubuje slané pečivo. Skúšala som už všelijaké recepty. Postupne som sa dopracovala z vlastných skúsenosti k tomuto. Keďže je to drobné pečivo, tak je s nim trochu práce. No pokiaľ si vyhradíte naň čas, výsledok je naozaj veľmi dobrý. Keksíky si robievam v čase, ak ma žiadna iná práca nezamestnáva. Odkladám v krabičke do zásoby. Neprekvapí vás žiadna nečakaná návšteva, pokiaľ mu odoláte a nezjete si ho...

60 minút
príprava
5-7 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravím si potrebné ingrediencie.
  2. Presne podľa receptu, sypké časti plus 1,5 vajíčka pridám do múky. Ak nemáte bazalkové pesto, nemusí byť. Dajte trochu viac inej koreniny alebo cesnačiku.
  3. Šunku, maslo a mäkký syr spojím.
  4. Tyčovým mixérom ich spracujem.
  5. Nastrúham si tvrdý syr.
  6. Takto pripravené ingrediencie spolu spracujem.
  7. Získam takýto valec. Nechám ho na doske oddýchnuť 15 - 20 minút.
  8. Potom si cesto rozdelím na tri diely a vyváľam na tenko. Trochu hrubšie ako na rezance. Vykrajujem male rôzne tvary.
  9. Trojuholníčky, paličky, kosoštvorce. Mám kovový vlnkovač a tým krekery krájam. Je to krajšie a efektnejšie.
  10. Nezabudnite na pol rozšľahaného vajíčka, ktorým budete krekry potierať a zasypávať semienkami alebo nemletým makom.
  11. Nachystané, potreté vajíčkom a zasypané semienkami. Idú do trúby.
  12. Ja ich pečiem v mikrovlnnej trúbe na funkcii Crisp. Je to rýchlo. Jedna várka mi trvá 5 - 7 minút. No piekla som ich pred tým v el. trúbe,na 180 °C. No musela som dávať pozor, aby som ich nespálila. Keď začnú ružovieť, sú hotové.
  13. Hotové krekry, ktoré vám budú určite veľmi chutiť