Syrové krekry
Slané syrovo-šunkové krekry (fotorecept)
Autor receptu: tatranka
Manžel veľmi obľubuje slané pečivo. Skúšala som už všelijaké recepty. Postupne som sa dopracovala z vlastných skúsenosti k tomuto. Keďže je to drobné pečivo, tak je s nim trochu práce. No pokiaľ si vyhradíte naň čas, výsledok je naozaj veľmi dobrý.
Keksíky si robievam v čase, ak ma žiadna iná práca nezamestnáva. Odkladám v krabičke do zásoby. Neprekvapí vás žiadna nečakaná návšteva, pokiaľ mu odoláte a nezjete si ho...
60 minút príprava |
5-7 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravím si potrebné ingrediencie.
- Presne podľa receptu, sypké časti plus 1,5 vajíčka pridám do múky. Ak nemáte bazalkové pesto, nemusí byť. Dajte trochu viac inej koreniny alebo cesnačiku.
- Šunku, maslo a mäkký syr spojím.
- Tyčovým mixérom ich spracujem.
- Nastrúham si tvrdý syr.
- Takto pripravené ingrediencie spolu spracujem.
- Získam takýto valec. Nechám ho na doske oddýchnuť 15 - 20 minút.
- Potom si cesto rozdelím na tri diely a vyváľam na tenko. Trochu hrubšie ako na rezance. Vykrajujem male rôzne tvary.
- Trojuholníčky, paličky, kosoštvorce. Mám kovový vlnkovač a tým krekery krájam. Je to krajšie a efektnejšie.
- Nezabudnite na pol rozšľahaného vajíčka, ktorým budete krekry potierať a zasypávať semienkami alebo nemletým makom.
- Nachystané, potreté vajíčkom a zasypané semienkami. Idú do trúby.
- Ja ich pečiem v mikrovlnnej trúbe na funkcii Crisp. Je to rýchlo. Jedna várka mi trvá 5 - 7 minút. No piekla som ich pred tým v el. trúbe,na 180 °C. No musela som dávať pozor, aby som ich nespálila. Keď začnú ružovieť, sú hotové.
- Hotové krekry, ktoré vám budú určite veľmi chutiť