Slané srdce

barboraklukava - bez fotkybarboraklukava, 2. novembra 2014

Dobrý deň, prednedávnom som sa začala venovať výrobe slaných tort, jednu tortičku vám posielam aj s receptom, každý kto je trošku zručný a má Zobraziť celý popisDobrý deň, prednedávnom som sa začala venovať výrobe slaných tort, jednu tortičku vám posielam aj s receptom, každý kto je trošku zručný a má fantáziu to zvládne :)

180 minút
príprava

Suroviny

Šalát:
2 x 340 gramov
2 x 470 gramov
8 kusov
2 x 420 mililitrov
600 gramov
2 kusy
Ozdoby:
300 gramov
100 gramov
17 kolečiek
12 kolečiek
20 kolečiek
6 plátkov
1 kus
1 kus
4 kusy
1 strapec




Postup

  1. 1

    Ako prvé si urobíme šalát, najlepšie deň vopred aby nám cez noc stuhol v chladničke. V miske zmiešame nakrájanú jemnú salámu na kocky s hráškom, mrkvou a kukuricou (vodu zlejem), pridáme natvrdo uvarené vajíčka, ktoré si pretlačíme cez mriežku. Pridáme majonézu, všetko spolu zmiešame. V hrnčeku si pripravíme želatínu podľa návodu. pred vyliatím do šalátu do nej pridáme jeden zeleninový bujón. Takto pripravený šalát vylejeme do pripravenej nádoby. Ja som použila tortovú formu, do ktorej som si dala mikroténový sáčik aby mi išla ľahšie vytiahnuť.

  2. 2

    Stuhnutý korpus na druhý deň vytiahneme z chladničky a začneme ozdobovať. Najskôr si ozdobíme boky torty s plátkovým syrom. Potom začneme robiť salámové ružičky. Na jednu ružičku s inoveckého salámu a tiež paprikáša som použila 5 kolečiek, návod na výrobu si môžete nájsť aj na internete. Na syrové ružičky som použila po 2 plátky syra. Na ruličky som potrebovala 2 kolieske debrecínskej šunky. S červenej a zelenej papriky som si povykrajovala nožikom lístky. Pre lepšiu stabilitu si môžete ružičky pripevniť k základu špáradlami.

  3. 3

    Nakoniec si nastúhame syr a posype holú stranu torty, ako posledné ukladáme bobulky hrozna, ktoré si prerežieme na polovicu. Pri dlhšej ceste, je lepšie ak hrozno, tiež pripevníte špáradlami. Ako bodku na záver dáme pár stebielok pažitky. A môžeme vyraziť na oslavu :)

Diskusia k receptu

hubata
Takýchto slaných inšpirácií nikdy nie je dosť. Aj keď väčšinou robím z iných surovín, s ktorými sa vždy zavďačím rodine aj návšteve. Nemáš to prezdobené, čo sa mi páči, má to nádych takého rodinného pohostenia. Dávam päť *.
jozka2
Ak si to robila ty sama,tak si velmi suikovna.
babav
Vdaka za lakavu inspiraciu zo studenej kuchyne.Rada by som videla ako vyzera v reze:-).
valeri
Pekná, jednoduchá, vkusná, proste na 1*, ukladám
sovka62
Táto sa mi páči najviac zo všetkých, ktoré som kedy videla. Nielen vzhľad, ale aj to, že korpus tvorí šalát a nie rozmočené toastové chleby s nátierkami (lebo to som skúsila a veľmi som sa nezavďačila). S vďakou ukladám.
alex37
vydarená tortička, mám rada slané torty, robievame aj u nás, ale srdiečko ešte nebolo :-)
fixia
veľmi pekná, určite chutná... škoda, že si tu neofotila aj "rez" . Zaujímalo by ma, ako to vyzerá, keď sa rozkrojí. Ak by si mala možnosť, budem Ti povďačná...;-)
1x tinca
pacik
Krásna a hlavne bez rozmočeného chleba. V zime idem na oslavu, tak ju skúsim okopírovať, ale ešte predtým vyskúšam na nečisto ***** :-)
medovnicek
kráááááááááááásne srdiečko, musím sa na také niečo niekedy odhodlať:)
olinka12
Už je uložená a neviem sa od toho odtrhnúť veľmi dobre to vyzerá.
Ešte som slanú tortu nerobila ale myslím, že toto určite vyskúšam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia