Slané rascové tyčinky

janocka84 - fotkajanocka84, 23. apríla 2011
Slané rascové tyčinky
Foto: janocka84

Ak už máte dosť sladkého pečiva, a k vínku si chcete zahryznúť niečo malé, jednoduchou prípravou si pripravíte chutné rascové tyčinky.

60 minút
príprava
20 minút
na 190 °C

Suroviny

1/2 kg
1 ks
2 dcl
250 g (margarín)
1 ks
 celá




Postup

  1. 1

    Múku preosejeme a premiešame s droždím. Dáme 1/2 ČL soli, štipku mletej rasce, mlieko a mäkké maslo a poriadne vymiešame. Cesto necháme pol hodiny odpočívať na chladnom mieste.

    Slané rascové tyčinky - obrázok 1
  2. 2

    Cesto potom vyvaľkáme na 0,5 cm, položíme na mierne vymastený a múkou vysypaný plech, alebo na papier na pečenie a nakrájame tyčinky podľa svojej vôľe, na šírku približne 1cm. Nakrájané zľahka potrieme vajcom.

    Slané rascové tyčinky - obrázok 2
  3. 3

    Posypeme troškou soli a rascou a dáme piecť do predhriatej rúry (190°C) kým nebudú upečené do zlatista.

    Slané rascové tyčinky - obrázok 3

Diskusia k receptu

cica2
aj takéto slané pečivko obľubujeme, krásne sa ti vydarili
marianne69
..ja taketo skoro vzdy len z listkoveho cesta...mas ich velmi pekne:-)(KK)
ancicka
Sú pekné,a možno by bolo dobré pridať aspoň 10 dkg tvrdého syra.K vínu výborné.
dogagador
som robila z listkovejho cesta...po tom vsetkom vypekani to bolo najjednoduchsie a najrychlejsie a tiez su vyborne. dala by som si aj z tych tvojich...:-)
3sandra3
jeej,,to krásne vyzerá...tiež by som si zobla,,,aj ked som teda dosť najedená dnes
evanaaa
Veľmi pekné na vzhľad a chutné, to viem aj keď som nechutnala. J azasa robím syrové a tvarohové podľa rcp mojej maminy. Ide tam syr( tvaroh), múka, stuž, tuk. Ale dávno som ich nerobila.
soniatko
Uz odpocivaju :) dakujem za krasny jednoduchy a priznam sa uz za surova mi cesto chutilo :))) takze aj chutny recept...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia