Slané plnené špaldové palacinky

Autor receptu: kristinamia

Dnes som zase tvorila v kuchyni... Nic vynimocne, ale za to chutne... Daju sa jest, ako obed, vecera, alebo ako chutovka napr. k vinu, alebo ako pohostenie pre navstevy...

5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Neuvadzam mnozstva a vahy, pretoze si myslim, ze kazdy potrebuje uvarit ine mnozstvo jedla a preto je to individualne. Pripravime si cesto na palacinky, zmiesame muku, mlieko, vajce sol a ja davam aj trochu KPDP, ale nemusi byt. Vymiesame do hladkeho mierne husteho cesta. A opekame na panvici.
  2. Na tanieri vidlickou roztlacime trochu masla, syr niva a podla chuti bud horcicu, alebo kecup, aby sa plnka dobre roztierala.
  3. Na hotove palacinky natrieme plnku.
  4. Potom sunku, mozeme pouzit aj kukuricu, alebo kapiu, to na co mate chut.
  5. Na tesno zatocime a servirujeme, bud klasicky ako obed, alebo ak chceme pohostit navstevu, alebo len tak seba k vinku, nakrajeme na jednohubky a poukladame na tanier.