Slané pečivo

Slané pečivo
Foto: orchidea
orchideaOrchidea, recept pridal: 30. decembra 2011 16:39Ďalšie jeho recepty

... niečo malé k silvestrovskému posedeniu...

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Pripravíme si suroviny. Cestá sa odlišujú iba v jednej položke - do jedného ide tvaroh a do druhého syr. Vypracovať cesto a nechať chvíľu postáť.

2

Potom cestá rozvaľkať a vykrajovať. Z tvarohového som robila malé tvary a tyčinky a zo syrového pagáčiky. Všetko klásť na plechy vyložené papierom na pečenie. Potrieť vajíčkom a ľubovoľne posypať - rascou, sezamom... Soľ som dala do cesta podľa chuti asi 1 nie kopcovitú kávovú lyžičku. To už záleží od toho kto má rád aké slané.

3

Piecť pri 180 stupňoch asi 15 minút.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 4 ľudia (4,5 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • ancicka, 30. decembra 2011 o 18:28
    Akurát teraz sa chystám urobiť podobné.


  • cica2, 30. decembra 2011 o 19:17
    slané pečivo sa ti vydarilo, tiež máme radi a úvodné foto je krásne:)


  • 3sandra3, 30. decembra 2011 o 20:12
    výborné,,, tuším ho aj urobím


  • tinca, 30. decembra 2011 o 20:49
    žiada sa už slané konečne,máš ich úhľadné, vydarené:)


  • vavan, 31. decembra 2011 o 08:57
    prekrásne slané pečivko


  • dorisa, 2. januára 2012 o 12:55
    Slané pečivko som tento rok ani nemala, nejako sa nepojedli ani ostatné koláčiky. Takže ukladám si receptík, a skusim len tak, v priebehu roka. Ďakujem


  • zdenkas, 2. januára 2012 o 14:15
    Juj,tak toto slané pečivko by bolo všetko moje,aj keď som ináč prajná....,ale od takéhoto sa nejdem odtrhnúť a ešte ak je k tomu dobré vínko.


  • janger, 2. januára 2012 o 23:10
    Akasi som po sviatkoch presladena ;-), tak si akosi viacej vsimam vselijake slane dobrotky :-). Aj tento tvoj pekny recept si dam do KK.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.

Morčacie rolky
Už po šestnásty raz sa v Hotelovej akadémii v Piešťanoch nedávno uskutočnila medzinárodná súťaž mladých somelierov. Dva tucty vedomostne nabitých

Diétna paradajková
Šesť pôstnych týždňov pominulo. Prichádzajú veľkonočné sviatky. Zelený štvrtok, Veľký piatok, Biela sobota, Veľkonočná nedeľa.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist