Slané keksy

Slané keksy
Foto: aszabka
aszabkaAszabka, 41 ročná žena, Komárno, recept pridala: 5. februára 2012 19:56Ďalšie jej recepty

Blíži sa pracovný batôžkový ples, tak skúšam, čo by som mohla ponúknuť známym..

Suroviny

27
porcií
20-30
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Zmiešame múky, soľ podľa chuti, nakrájanú mäkkú Heru, sezam a pridáme droždie rozmiešané v osladenom mlieku. Vypracujeme cesto a necháme polhodinu podkysnúť.

2

Cesto rozdelíme na 4 časti a z každej vyváľame dážďovky (: nevedela som, ako to nazvať, ja som ich robila hrubé ako prst, ale môžu byť i tenšie. Pokrájame ich na paličky a prenesieme na plech, potrieme vajcom, necháme chvíľu kysnúť.Pečieme asi polhodinu pri 180 stupňoch do zlata..



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • tothka, 5. februára 2012 o 21:18
    A to si naozaj piekla pol hodinu? nezmýlila si sa? Inak dobré slané pečivko, páči sa mi, keď sa pridáva do pečiva aj celozrnná múka.


  • aszabka, 5. februára 2012 o 21:21
    ((: fakt netuším, kým som to piekla, brázdila som recepty na nete..a čas mi akosi prešiel..


  • an3da, 5. februára 2012 o 22:06
    Mňam pečivko so semiačkami, ľúbim sezam. No a ak sa pečie asi pol
    hodiny, to je možno trochu menej, ak aj tak je to dobre chrumkavé.


  • orchidea, 6. februára 2012 o 13:01
    aj takéto rada pekávam, určite vyskúšam


  • sneica, 9. februára 2012 o 07:32
    pekne slane pecivko...urcite upeciem...



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Červená grilovačka
Grilovanie (vraj) umožňuje šetrnejšiu prípravu potravín ako klasické vyprážanie alebo pečenie.

Šéfkuchár Oldřich Sahajdák: Chceme mať reštauráciu plnú spokojných ľudí
Pražská reštaurácia La Degustation Bohême Bourgeoise, v ktorej je šéfkuchárom a spolumajiteľom Oldřich Sahajdák, získala Michelinovu hviezdu prvý krát v roku 2012 a od tej doby si prestížne ocenenie každý rok obhájila.

Degustačný šalátik
Počiatkom leta bola v Bratislave opäť vínna slávnosť. V interhoteli na Tehelnom poli sa uskutočnil 14. ročník Trunkfestu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 32/2015: Kuracina Kuracina
Časopis Varecha v piatok 7. júla v denníku Pravda.


TOPlist