Slané keksy

Slané keksy
Foto: aszabka
aszabkaAszabka, recept pridal: 5. februára 2012 19:56Ďalšie jeho recepty

Blíži sa pracovný batôžkový ples, tak skúšam, čo by som mohla ponúknuť známym..

Suroviny

27
porcií
20-30
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Zmiešame múky, soľ podľa chuti, nakrájanú mäkkú Heru, sezam a pridáme droždie rozmiešané v osladenom mlieku. Vypracujeme cesto a necháme polhodinu podkysnúť.

2

Cesto rozdelíme na 4 časti a z každej vyváľame dážďovky (: nevedela som, ako to nazvať, ja som ich robila hrubé ako prst, ale môžu byť i tenšie. Pokrájame ich na paličky a prenesieme na plech, potrieme vajcom, necháme chvíľu kysnúť.Pečieme asi polhodinu pri 180 stupňoch do zlata..



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • tothka, 5. februára 2012 o 21:18
    A to si naozaj piekla pol hodinu? nezmýlila si sa? Inak dobré slané pečivko, páči sa mi, keď sa pridáva do pečiva aj celozrnná múka.


  • aszabka, 5. februára 2012 o 21:21
    ((: fakt netuším, kým som to piekla, brázdila som recepty na nete..a čas mi akosi prešiel..


  • an3da, 5. februára 2012 o 22:06
    Mňam pečivko so semiačkami, ľúbim sezam. No a ak sa pečie asi pol
    hodiny, to je možno trochu menej, ak aj tak je to dobre chrumkavé.


  • orchidea, 6. februára 2012 o 13:01
    aj takéto rada pekávam, určite vyskúšam


  • sneica, 9. februára 2012 o 07:32
    pekne slane pecivko...urcite upeciem...



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Igorove prsia
Odborná degustácia vín k 20. ročníku Vínnych trhov Pezinok je za nami. Päť komisií prehodnotilo takmer päťsto vín za dva dni.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.

Marjeta Kosec: Kúsok Slovinska v Prahe
Hoci Slovinsko zaberá plochu, ktorá je menšia ako polovica Slovenska, vďaka vplyvom okolitých štátov je jeho gastronómia nesmierne pestrá. Na Slovensku ešte slovinskú reštauráciu nemáme, zato v Prahe je jedna, ktorú sa oplatí navštíviť.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 14/2015: Veľká noc - dobroty na sviatočný stôl Veľká noc - dobroty na sviatočný stôl
Časopis Varecha v štvrtok 2. apríla v denníku Pravda.


TOPlist