Slané keksy

Slané keksy
Foto: aszabka
aszabkaAszabka, recept pridal: 5. februára 2012 19:56Ďalšie jeho recepty

Blíži sa pracovný batôžkový ples, tak skúšam, čo by som mohla ponúknuť známym..

Suroviny

27
porcií
20-30
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Zmiešame múky, soľ podľa chuti, nakrájanú mäkkú Heru, sezam a pridáme droždie rozmiešané v osladenom mlieku. Vypracujeme cesto a necháme polhodinu podkysnúť.

2

Cesto rozdelíme na 4 časti a z každej vyváľame dážďovky (: nevedela som, ako to nazvať, ja som ich robila hrubé ako prst, ale môžu byť i tenšie. Pokrájame ich na paličky a prenesieme na plech, potrieme vajcom, necháme chvíľu kysnúť.Pečieme asi polhodinu pri 180 stupňoch do zlata..



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • tothka, 5. februára 2012 o 21:18
    A to si naozaj piekla pol hodinu? nezmýlila si sa? Inak dobré slané pečivko, páči sa mi, keď sa pridáva do pečiva aj celozrnná múka.


  • aszabka, 5. februára 2012 o 21:21
    ((: fakt netuším, kým som to piekla, brázdila som recepty na nete..a čas mi akosi prešiel..


  • an3da, 5. februára 2012 o 22:06
    Mňam pečivko so semiačkami, ľúbim sezam. No a ak sa pečie asi pol
    hodiny, to je možno trochu menej, ak aj tak je to dobre chrumkavé.


  • orchidea, 6. februára 2012 o 13:01
    aj takéto rada pekávam, určite vyskúšam


  • sneica, 9. februára 2012 o 07:32
    pekne slane pecivko...urcite upeciem...



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 5/2015: Fašiangy 2 Fašiangy 2
Časopis Varecha v piatok 30. januára v denníku Pravda.


TOPlist