Slané jednohubky (fotorecept)

Slané jednohubky (fotorecept)
Foto: sneica
sneicaSneica, recept pridal: 15. decembra 2011 15:04Ďalšie jeho recepty

túto slanosť pečiem už pár rokov na rôzne príležitosti.Je to další z jednoduchých receptov,čo mne vyhovuje...U nás je to naozaj párminútová záležitosť stale máme jednohubiek málo...:)

Suroviny

15
minút
príprava
10
minút
na 170 °C

Postup prípravy receptu

1

toto budeme potrebovať...
Slané jednohubky (fotorecept) - obrázok 1

2

lístkové cesto narežeme na štvorce alebo kosoštvorce...tentokrát som dala na štvorce...
Slané jednohubky (fotorecept) - obrázok 2

3

potrieme rozšľahaným vajcom...
Slané jednohubky (fotorecept) - obrázok 3

4

poukladáme klobásku....
Slané jednohubky (fotorecept) - obrázok 4

5

a nakoniec strúhaný syr...
Slané jednohubky (fotorecept) - obrázok 5

6

pečieme do zlatista....
Slané jednohubky (fotorecept) - obrázok 6

7

po vybrati z rúry....
Slané jednohubky (fotorecept) - obrázok 7

8

a už len zjesť....
Slané jednohubky (fotorecept) - obrázok 8

9

dobrú chuť...:)
Slané jednohubky (fotorecept) - obrázok 9



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 4 ľudia (3,5 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • helca103, 15. decembra 2011 o 15:59
    po toľkom sladkom dobre padne niečo slané a rýchle :-)


  • iiiwusskaa, 15. decembra 2011 o 16:18
    mnamky :)


  • akeber, 15. decembra 2011 o 17:29
    receptík si ukladám..zíde sa na Silvestra




  • mariaklara, 15. decembra 2011 o 17:32
    Na Silvestra ako stvorené.


  • katka82, 15. decembra 2011 o 17:51
    Mňam,vyzerajú veľmi dobre,určite vyskúšam!:-))


  • afataga, 15. decembra 2011 o 17:58
    tak to je akurat pre mna - je to rychlo hotove :-) len si neodpustim tie kocky, kocka ma tri rozmery, toto su stvorceky :-)


  • sneica, 15. decembra 2011 o 18:07
    dakujem za komentare...@afataga jasne...vdaka uz je to ok....:)))


  • zuvu, 15. decembra 2011 o 18:10
    Super , to bude Silvester :-) mňam


  • 3sandra3, 15. decembra 2011 o 18:14
    mňam,,, to isto budeme mať na silves.stole


  • kata50, 15. decembra 2011 o 18:30
    @sneica , Aké jednoduché a aké lákavé ! Prosím ťa povedz podľa čoho si tie štvorce tak presne nakrájala ? Pravítko...?


  • izabella929, 15. decembra 2011 o 18:57
    pekné a lákavé--))mám podobný recept, ale vyzerá trošku inak-.-) aj to je super...)


  • vierik, 15. decembra 2011 o 19:06
    Krásne,rýchle,mňamkovééé...




  • marikafil, 15. decembra 2011 o 19:58
    Chcela som sa spýtať to, čo @kata50 - ja za ten svet neurobím také rovné tie čiary, či už nožom alebo radielkom - prezraď nám, ako to robíš?
    Jaj, aby som nezabudla, super recept!


  • sneica, 15. decembra 2011 o 20:15
    dakujem vsetkym za kladne komentare,potesili ma... @kata50 @marikafil taketo ciary iba s pravitkom...stvorceky maju sirku pravitka,takto viem ze je to uhladne a mne sa to tak paci...pravitko mam ciste len na cesto,neberem detom z aktovky




  • marikafil, 15. decembra 2011 o 20:30
    Mala som podozrenie na pravítko - ja tiež krájam podľa pravítka, špeciálne určeného pre kuchyňu, lebo detské aktovky sa u nás už "nenosia" - ale zatiaľ len florentínske rezy - a tie sa krájajú až po upečení, naspodu je krehké cesto, takže síce s pravítkom, ale aj tak je to cól sem- cól tam. Tak budem musieť to pravítko premiestniť definitívne do kuchyne, aby som ho mala poruke vždy, aj keď budem krájať "surové" cesto.


  • rennatte, 15. decembra 2011 o 22:05
    jednoduche, rychle a lakave -----> KK


  • anajka, 16. decembra 2011 o 03:51
    Super nápad,jednoduché a rýchle. Ukladám!!!


  • anina43, 16. decembra 2011 o 06:03
    recept poznám, vykrajujem kolieska a navrch každého na klobásku položím kúsok odrezka z cesta /má rôzny, nepravidelný tvar, posypem syrom. Hrúbka kolieska musi byť 5 mm. kolieska krásne napuchnú, odrezok navrchu tiež. toto pekávam pre prípad nečakanej návštevy alebo na spoloč. akcie. Nemusite používať pravítko a zúžitkujú sa aj odrezky po vykrajovaní.


  • terik, 16. decembra 2011 o 10:20
    Je to super nápad, ešte som také jednohubky nerobila, ale určite ho urobím na Silvestra.
    Ďakujem za nápad


  • korbacik, 16. decembra 2011 o 12:38
    ... dnes ráno som - v práci :)) rozmýšľala, čo suché by som ešte napiekla. Ale keďže sladkého je už dosť, napadla ma presne táto klobásková dobrota. Ale vzápätí som prišla na to, že to nemôžem piecť tak skoro, lebo sa hneď zje:) Alebo, že by som upiekla dupľu.... ?


  • dorisa, 16. decembra 2011 o 12:41
    ...suroviny mám, upečiem, ďakujem. Máš ich peknučké.


  • darina11, 16. decembra 2011 o 14:40
    Výborný recept.Ukladám do kk.


  • tatranka, 16. decembra 2011 o 14:42
    Ako maľované! Na Silvestra budú aj u nás.Len si budem musieť urobiť selekciu slaných receptov,pretože som si ich nachystala veveľa.Muselo by nás byť za regiment.



  • valeri, 16. decembra 2011 o 16:34
    No tak k tomuto netreba komentár :-)). Už sú v mojej KK


  • tinca, 16. decembra 2011 o 17:38
    @sneica si pedant /ako ja/ aj ja mám rada peknú prácu, veľmi sa ti vydarili, ja mám vždy lístkové cesto v rezerve, robím ich často,syr dávam volovec, mňam:)


  • nelajsia, 16. decembra 2011 o 20:03
    juj, ukladam do KK, fantastický nápad, ja robievam z listkoveho cesta "švŕľky" - potreté zmesou olivového oleja, cesnaku, soli a posekanej bazalky -tiež sa po tom len tak zapráši ---prajem krásne Vianoce


  • hviezdickaz, 16. decembra 2011 o 21:07
    vynikajuce :))) , toto robievam dost casto - nam nestaci len raz za rok :D , chystam sa samozrejme aj teraz na vianoce ,aj na silvestra :)))


  • diabambulka, 18. decembra 2011 o 20:47
    super, chystám sa medzi sviatkami robiť niečo slané, veď sladkého bude až cez uši a teraz si maa inšpirovala, akurát včera sme kúpili výbornú klobásu a lístkové cesto čaká v mraze :-) ďakujem


  • grinchester, 23. decembra 2011 o 21:08
    Odskúšané a naozaj je to rýchlovka v pravom slova zmysle.... A chutí to skvele.


  • sneica, 25. decembra 2011 o 10:32
    dakujem...som rada a tesim sa Vasim komentarom...:)


  • salinka, 25. decembra 2011 o 20:45
    My sme uz slane pojedli, teraz vyskusam tieto tvoje dobrotky. Odhadujem, ze sa u nas stanu dalsim favoritom. Dik.


  • cica2, 1. januára 2012 o 22:02
    aj mne sa páčia :-)


  • bonpari, 8. januára 2012 o 23:35
    skusala som.. ja som ich sice jest nemohla, no navsteva ich zbodla raz dva a pochvalovali si :)


  • mia2404, 11. januára 2012 o 19:57
    mňam vyzerajú fakt lákavo a stým pravítkom je dobrý nápad :-))


  • sylvinka, 11. januára 2012 o 20:16
    @sneica ,robila som podľa teba,len miesto syra som dala bryndzu.Vynikajúce!


  • 3sandra3, 11. januára 2012 o 20:31
    ja som ich tiež robila na Silvestra, ale presne podľa tvojho receptu, teda so syrom,,, boli faakt super


  • morenajea, 13. januára 2012 o 10:36
    mala som čo robiť aby som pár uchránila na večer lebo by sa hneď rozchytali :)


  • sneica, 14. januára 2012 o 16:47



    Vsetkym pekne dakujem,teším sa že chutilo a @morenajea aj u nas kolko krat kto prejde tak si vezme a hned je prazdna tacka.... @sylvinka urcite aj ja skusim s brindzou...


  • vareska1, 28. apríla 2012 o 13:03
    aké skvelé ohlasy - to si nemožem dovoliť nevyskúšať :-)


  • anina6, 3. októbra 2012 o 19:49
    no už zasa niečo nové a fajné na Silvestra, ale myslím, že ich vyskúšam ešte skôr, lebo vyzerajú byť bombové. Dikky za tip sneica.


  • ocko, 30. decembra 2013 o 16:07
    ..uz su upecene a skoro aj zjedene ukladam do kk


  • aajka, 21. februára 2014 o 12:34
    Ďakujem za tip už sú upečené a nachystané do krabice a večer vyrážame na ples



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Zaváram, zaváraš, zavárame. Na slano a nakyslo.
Každý z nás ocení prísun rozmanitej zeleniny aj v zimnom období. Prečítajte si o zásadách a spôsoboch jej konzervovania.

Orechovo-chrenová nátierka
Po rokoch moravské vinárky opäť ožili. Pod taktovkou Evy Kloudovej vydali nedávno voľné pokračovanie Kuchařky moravských vinařek.

Jesenná chrípka nechutí naozaj nikomu
- Inzercia -
Prichádza jeseň a s ňou aj zvýšená záťaž na váš organizmus. Pripravte sa.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 38/2014: Pivová kuchárka Pivová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 19. septembra v denníku Pravda.


TOPlist