Slané hviezdičky (fotorecept)

Slané hviezdičky (fotorecept)
zirafninka1Zirafninka1, recept pridal: 13. septembra 2012 22:35Ďalšie jeho recepty

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Sušenú cibuľu, čierne korenie a soľ (použila som rozmarínovú) rozdrvíme na prášok.
Slané hviezdičky (fotorecept) - obrázok 1

2

Túto zmes zmiešame s múkou, kurkumou a lahôdkovým droždím.
Slané hviezdičky (fotorecept) - obrázok 2

3

Pridáme tuk a vymiesime hladké cesto. Podľa potreby môžeme pridať aj pár lyžíc vody.
Slané hviezdičky (fotorecept) - obrázok 3

4

Cesto necháme odpočinúť zabalené vo fólii cca 20 minút.
Slané hviezdičky (fotorecept) - obrázok 4

5

Potom ho vyvaľkáme a vykrojíme hviezdičky či iné tvary. Pečieme v rúre vyhriatej na 190° cca 15 minút.
Slané hviezdičky (fotorecept) - obrázok 5

6

Hviezdičky boli najlepšie na druhý deň, keď trochu odležali a chute sa viac spojili. Recept som našla tu: http://kerndlfresser.blogspot.de/2012/06/selbstgemachte-kracker.html
Slané hviezdičky (fotorecept) - obrázok 6



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • sladkacokolada, 14. septembra 2012 o 00:06
    vav pekné a krásne fotky


  • mijaita, 14. septembra 2012 o 02:22
    I ty budou co nejdriv ! :-)


  • jarunka, 14. septembra 2012 o 04:49
    Pekne hviezdicky, recept sa mi paci, len to lahodkove drozdie si musim kupit a vyskusam.


  • marianne69, 14. septembra 2012 o 06:40
    och joj,to bude nieco pre mna,susena cibula sa da bezne kupit?


  • marianne69, 14. septembra 2012 o 06:42
    ospravedlnujem sa,nedobra otazka,asi ano,ked ju mas,ale kde si ju kupila chcela som sa opytat?:-)


  • mama3chlapov, 14. septembra 2012 o 07:00
    krásne hviezdičky a ozaj úžasné foto. So sušenou cibuľou som ešte nerobila, ale asi by to deckám až tak nechutilo. Super pre návštevy, dík za inšpiráciu.


  • stacy77777, 14. septembra 2012 o 08:11
    veľmi pekné


  • salinka, 14. septembra 2012 o 08:49
    .....krasne, vysmiate hviezdicky:-))


  • evusik, 14. septembra 2012 o 09:26
    ja som si cibuľu sušila doma v sušičke... hviezdičky sú krásne, ale kde zoberiem vykrajovátko na vysmiate hviezdičky aké máš ty?


  • sonulienka, 14. septembra 2012 o 09:44
    Paráda ukladám do KK slané zbožňujem.


  • irenaw, 14. septembra 2012 o 09:46
    super :-), uložené


  • lusinkab, 14. septembra 2012 o 14:28
    Dalsi super receptik na slane domace pecivo :-) mnam


  • izabella929, 14. septembra 2012 o 17:12
    krásne.-)


  • martamm, 14. septembra 2012 o 20:51
    Parádne, ukladám do KK....


  • sneica, 15. septembra 2012 o 05:25
    s prichutov cibule budu super...krasne usmiate hviezdicky...:)


  • evanaaa, 15. septembra 2012 o 20:11
    slané, k vínu ( kto ho pije). Sušenú cibuľu mali už aj v Lídli, ja ju kupujem v Rakúsku a dnes som v Kauflande objavila cibuľkové fliačky, sú drobné biele, majú cibulovú vôňu, a pridávam ich aj do ryže, zemiakového pyré, marinád, placiek a podobne. Doteraz mi ich nosila švagrina z Čiech, kde je to lacnejšie . U nás asi 3 dc pohár - 0,99 eur.


  • evanaaa, 15. septembra 2012 o 20:13
    Opravujem, pohár je menší a je v ňom 45 g cibulových fliačkov. Tá druhá, sušená je pražená do hneda, dávam do zemiačkov.


  • medovnicek, 17. septembra 2012 o 19:54
    tie sa mi veľmi zapáčili, už sú v kk



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha v piatok 1. mája v denníku Pravda.


TOPlist