Bezlepkové slané tyčinky

Slané bezlepkové tyčinky s makom a so sezamom

Autor receptu: novalim

Len tak na chrumkanie, k nápojom alebo pre deti do krabičky na výlet - také s tieto super jednoduché slané tyčinky bez lepku, bohato posypané makom alebo sezamom. Krehké tukové bezlepkové cesto si zamilujete a bude vás tešiť, že si ho môžete obmieňať podľa aktuálnej chuti. Posypte ho rascou, červenou paprikou, strúhaným syrom, ľanom...

20
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Z múky Promix UNI, smotany, soli, cukru, kypriaceho prášku, bielka, masla, vody a oleja vypracujeme kompaktné cesto. Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi na pol centimetra na pomúčenej doske.
  2. Cesto radielkom narežeme na pásiky (my sme robili asi 15 cm dlhé a 1,5 cm široké) a tie opatrne prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  3. Tyčinky potrieme žĺtkom, ktoré sme rozšľahali troškou mlieka alebo vody, bohato posypeme sezamom a makom a pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi 20 minút do zlatožlta.