Slaná torta z baklažánových ruží fotorecept

padr - bez fotkypadr, 11. decembra 2014
Slaná torta z baklažánových ruží (fotorecept)
Foto: padr

Ďalšia moja inšpirácia z talianskej kuchyne, ideálne ako ľahká rodinná večera.

Suroviny

Cesto:
500 g
cca 250 ml vlažné
100 ml
1 ks
1 bal. sušené
2 ČL
2 ČL
Plnka:
600 g
250 g
250 g
1-2 ks
2 ks
Na potretie:
1 ks




Postup

  1. 1

    Cesto :všetko vymiešame ,rozdelíme na polovicu a necháme kysnúť cca 1 hodinu

    Slaná torta z baklažánových ruží (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    plnka: pokrájanú cibuľu a cesnak dáme smažiť, medzi tým olúpeme a nakrájame na malé kocky baklažány, keď je cibuľa usmažená pridáme baklažán, osolíme a okoreníme a dusíme do polomäkka.

    Slaná torta z baklažánových ruží (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    potom pridáme pokrájané cherry paradajky, prehrejeme a odstavíme.

    Slaná torta z baklažánových ruží (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    vykysnuté cesto vyváľame na veľkosť cca 60 x 40 cm , potrieme polovicou plnky a pridáme 125 g na kúsky pokrájanej mozzarelly

    Slaná torta z baklažánových ruží (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    stočíme

    Slaná torta z baklažánových ruží (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    nakrájame na 3-4 cm veľké kúsky a uložíme do tortovej formy a necháme kysnúť.

    Slaná torta z baklažánových ruží (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    zopakujeme aj s druhou polovicou cesta

    Slaná torta z baklažánových ruží (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    pred pečením potrieme rozšlahaným vajcom, a pečieme pri cca 180 stupňoch.

    Slaná torta z baklažánových ruží (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    dobrú chuť

    Slaná torta z baklažánových ruží (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

denyany
Krása! Super, baklažán mi veľmi chutí a takto som ho ešte nerobila. Takže je na čase! Neviem, kedy sa ale k tomu dostanem, dúfam, že skoro.:-)
frezia
Velmi pekne a da sa pouzit hocijaka ina zelenina. Vyskusam.
afataga
pekne pecivo, hodilo by sa tam podla mna aj oregano
terinka55
Paráda, som nadšená. Baklažán milujem. Ďakujem za inšpiráciu!
brigita
Idem to hneď vyskúšať, takto som ho ešte nerobila. Ja mám obľúbený recept z arabskej kuchyne ,volá sa to obrátená z baklažánom, ale toto sa mi veľmi páči,a viem že to bude aj dobré.Prvý krát som sadila baklažán a darí sa mu, ďakujem za inšpiráciu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia