Slaná torta - muchotrávky

ela77 - bez fotkyela77, 6. decembra 2011
Slaná torta - muchotrávky
Foto: ela77

Nechcela som sladkú tortu, ale nejakú som musela a hlavne chcela, tak som sa rozhodla pre túto, bolo to jednoduchšie a nič sa nedalo Zobraziť celý popisNechcela som sladkú tortu, ale nejakú som musela a hlavne chcela, tak som sa rozhodla pre túto, bolo to jednoduchšie a nič sa nedalo pokaziť pre nedostatok času.

60 minút
príprava

Suroviny

2 balenie, krájaný
1 balenie krájaný
500 g krájaný
200 g
200 g
200 g
Plnka.:
1000 g
450 g
7 strúčiky
ozdobenie:
2 ks
 zelená
2 ks natvrdo




Postup

  1. 1

    Na podnos si poukladáme chlebíky ( 2 balíčky toustového grahamového a 1 balík bieleho toustového) podľa toho akú veľkú tortu chceme mať. Prispôsobime tomu aj množstvo ostatných surovín. Každú vrstvu potrieme krémom vyšľahaným zo smotanovej pomazánky, taveného syra a pretlačeného cesnaku s bylinkovou soľou. Na krém som kládla ešte plátky goudy a šunky. Tie vrstvy goudy a šunky som tiež trocha potrela krémom aby sa dobre spojili. Chlebík som striedala grahamový s bielym. Kraje pospájaných potretých plátkov chlebíka som potrela ešte aj po bokoch krémom a prilepila som na ne kolmo ešte zvyšné chlebíky, lebo som chcela mať tortu väčšiu. To si však prispôsobíte podľa veľkosti

  2. 2

    Takto pripravenú tortu som celú potrela ešte krémom a oblepila plátkami Goudy. Zdobičkou som nastriekala krém po krajoch a naň som uložila zložený na polky a prehnutý suchý salám. Na vrch zdobičkou nastriekame ešte krém, do ktorého postavíme na tvrdo uvarené vajíčka a na ne položíme klobúčiky urobené z paradajky. Vajíčka som pre istotu upevnila špajlami zastoknutými do chlebíkov (aby vydržali prevoz a nespadli). Tak vznikli vlastne dve muchotrávky okolo ktorých som nastokla kučeravý zelený petržlen, ktorým som ozdobila aj rohy na torte. Pridala som ešte trocha olivy a papriku čerstvú. Tu sa však nekladú medze fantázii. Nechcela som pre nedostatok času viac experimentovať. Vy ste však šikulky a vymyslíte určite aj niečo krajšie. Torta chutila všetkým aj tým, ktorí niekedy takýto výrobok odmietajú. Preto som nepoužila ani maslo, aby tých kalórií bolo menej.

  3. 3

    Postup po jednotlivých etapách som nefotila, lebo som to nemienila dať na varechu, ale po poslaní foto kamoške ma táto vyprovokovala aby som to tu prilepila. Tak som to skúsila i keď sa priznám, že príprava tej tortičky mi dala menej námahy ako vloženie sem na varechu, lebo som už dávno nič nepridala a zabudla som ako na to.

Diskusia k receptu

mojack
Pekné- poznám pod nazvom Toustová torta.
hubata
Máš ju krásnu Eliška, podarila sa ti. Určite si sa zavďačila. Páči sa mi aj výzdoba, vyniknú tam tie muchotrávky. Ukladám ako inšpiráciu pre každý prípad. Vďaka za receptík.
marijanka712
krásne ja som už skôr špekulovala, že urobim slanú tortu, ale nevedela som aký chlieb použiť dakujem za typ aj za postup ta chválim aj tvoju priatelku, že ta nahovorila, by si nám to tu predstavila -dobre si urobila
klaura
tak toto je naozaj krásne, nápadité a zvláštne ... určite pri najbližšej príležitosti použijem a prekvapím ňou oslávenca ... teda určite všetkých ... :) ďakujem za inšpiráciu ...
zdenkas
Tak mňa by takáto tortička potešila,keby mi ju niekto podaroval,ale ja ju asi nedokážem takúto peknučkú naaranžovať.
ela77
vďaka za pochvaly, niekedy ma bavilo zdobenie aj sladkých ale už ma opustila múza, preto som volila takto jednoducho. Čím viac by som bola špekulovala, možno by som to bola pokazila. Takto je to jednoduché, keby to bolo v lete tak by som bola použila vlastnú zeleninu na ozdobu, ale teraz už nechcem z HM, tak je tam tých vitamínov poskromne, čo ma trocha mrzí..
cica2
si šikulka, krásne sa ti vydarila :))
tinca
ja tiež robím muchotrávky aj na studené misy skvele to vazrá a tvoja torta je tiež krásna:)
orchidea
Nemá to chybu! Krásne a určite sa bude tento recept hodiť na vianočné chvíle tak ako všetky tie cukrovinky. Ukladám si recept.
cinkla
Toto museli robit neuveritelne sikovne ruky. Eliska , nie si Ty , nahodou, profik ? Mozno, by si si mohla otvorit vyrobnu...... Vela stastia !
ela77
Klárika nechváľ ma (zčerveňal mi až monitor), veď ty vieš najlepšie , prečo sa to tu objavilo. Výrobňa by sa zišla, len ja patrím do inej generácie, veď vieš a určite by som iba prerobila a pôžičky by nebolo z čoho zplácať.
myalab
Velmi pekna a precizna praca! Dobra inspiracia...
vanilka111
Takto som ju urobila včera v prevedení pre štyri osoby. Nie je dokonalá,ale pripravená s láskou. Inak bola výborná a mala veľký úspech. Ďakujem za inšpiráciu. :-)