Slaná syrová torta (fotorecept)

Autor receptu: danda3

Moja prvá slaná torta pre môjho brata k okrúhlym narodeninám, veľmi mi s ňou pomohol môj najmladší syn, takže za hodinku sme mali hotovo. Keďže na oslave bolo veľmi veľa jedla, tortu sme potom rozkrájali do výslužky a dnes na raňajky dobre padla. Nedávala som do nej žiadne údeniny, aby ju mohli jesť aj vegetariáni.

60 minút
príprava

Postup

  1. Na vajíčkovú nátierku uvarené vajíčka postrúhame na jemno, pridáme nátierku, soľ, korenie a horčicu podľa chuti, premiešame.
  2. Pri bryndzovej nátierke zmiešame všetky suroviny, cibuľku nakrájame na jemno.
  3. Na tvarohovú nátierku zmiešame všetky suroviny, kápiu nakrájame na malé kúsky, pridáme podľa chuti, dali sme cca 1/2 malého pohára.
  4. Začíname skladať tortu, na podnos sme si dali rozstrihnutý papier na pečenie, po ozdobení sme ho spod torty vytiahli. Chlieb nám vyšiel 3 x 3 ks, potreli sme ho bryndzovou nátierkou. Nedali sme všetku, báli sme sa, že to bude veľa, ale kľudne ju natrite všetku.
  5. Ďalšia vrstva chleba + tvarohová nátierka.
  6. Tretia vrstva + vajíčková nátierka.
  7. Posledná štvrtá vrstva chleba a zistili sme, že tortu nemám čím potrieť, takže sme zarobili syrovú nátierku zmiešaním všetkých surovín, syr postrúhame na jemno, chrenu dáme tak 1/2 kávovej lyžičky. Potrieme aj boky.
  8. Nakoniec sme tortu obložili údeným syrom. V tomto štádiu som ju zafóliovala a dala do chladu, v mojom prípade na balkón, lebo sa mi do chladničky nezmestila, ešteže bola zima.
  9. Dozdobilli sme ju na mieste oslavy, ale všetko sme mali už pripravené, z mrkvy ružičky pomocou škrabky a rezance, reďkovku na uši, hrebíčky na oči a ňufáčik, z bielej časti cibuľky chvostíky. Syr sme pokrájalil na trojuholníky, obložiť polníčkom a už len všetko poukladať a
  10. nezabudnúť na sviečky, zagratulovať a šup - torta v rukách oslávenca.
  11. Na slávnostnej tabuli.
  12. Bolo nás 13, ale aj tak sme to všetko zjesť nevládali...☺
  13. Foto rezu, dnes bola na raňajky, pochutili sme si, určite som nerobila poslednýkrát.
  14. Zákusky nesmeli chýbať, ale čo ma mrzí, neodfotila som Krtkovu tortu, ktorú robila dcéra oslávenca, moja neterka, bola vynikajúca.