Šľahačkový zákusok pani Ingrid

Šľahačkový zákusok pani Ingrid
jezibabka1Jezibabka1, recept pridal: 2. novembra 2010 14:31Ďalšie jeho recepty

Splnil sa mi sen:) Nemusím sladké, ale už sa mi 3x snívalo, že sa napchávam šľahačkovými zákuskami a som v siedmom nebi:) Minulý týždeň v "Bez servítky" varila a piekla pani Ingrid a jej zákusok mi padol do oka, tak som ho vyskúšala a - SPLNIL SA MI SEN:) Tak vám tento šľahačkový sen ponúkam a verím, že budete mať tiež "nebíčko v papuľke" ako ja :)))

Postup prípravy receptu

1

žĺtka a práškový cukor vymiešame do peny, pridáme múku, prdopeč, sneh z bielkov a upečieme ( ja som piekla v elektrickej rúre na 180stupňov asi 20 min. ) Necháme vychladnúť.

2

Glazúra - pani Ingrid použila banány, tak glazúru robila z vody, zlatého klasu, cukru a tangu. Ja som použila konzervované broskyne, tak som doplnila kompotovú šťavu vodou do 0.5l, pridala ostatné ingrediencie podľa receptu, uvarila som do husta a za občasného premiešania som nechala vychladnúť (na balkone)

3

Plnka: šľahačku vyšľaháme, pridáme kyslé smotany, vanilkový cukor.

4

na vychladnuté cesto natrieme šľahačkovú hmotu, poukladáme ovocie a zalejeme glazúrou. Odložíme do chladničky aspoň na hodinku, aby plnka aj glazúra stuhla.

5

ja som hodinu nevydržala:))))



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • kucharronald, 2. novembra 2010 o 15:04
    Určiitee chutné :) A vitaj späť v receptoch :) Dávno si nepridala :) Vieš ako by som si teraz dal? :) Ale dám si iba virtuálne :D


  • jezibabka1, 2. novembra 2010 o 15:08
    Rony perfiš, aspoň pre mňa:))) Nepridávam recepty, lebo sa mi moje nezdaju nejak zaujímavé, ale toto som musela pridať:)


  • frezia68, 2. novembra 2010 o 15:19
    @jezibabka :Ty nemusíš sladké?Ja by som denne jedla(nemusím rezeň,stačí raz týždenne :-) ) a preto aj tu sladké obchádzam.Ale,zbadala som Ťa sedieť pri zákusku.....tak chválim,hneď by som prišla na zopár :-))) s kávou.


  • jezibabka1, 2. novembra 2010 o 15:44
    @frezia68 už som postavila na kávu, čakám Ťa:)


  • dogagador, 2. novembra 2010 o 15:49
    @jezibabka1 : hm, kolko je toho praskoveho dzusu a aku ma prichut? nemozem to robit z hotoveho dzusu namiesto rozpusteneho vo vode?
    a zlaty klas, to ako vanilkovy puding, alebo?
    potrebujem to vediet, aby som dokazala suroviny nahradit tym, co tu zozeniem... vdaka


  • zuzanabebe, 2. novembra 2010 o 15:55
    mňam, takéto svieže zákusky zbožňujem :)


  • jezibabka1, 2. novembra 2010 o 16:23
    @dogagador robila som tento zákusok prvý krát, tak Ti neviem povedať, či sa dá použiť aj hotový džús, ja som dala práškový Tang - 30g droskyňový, ale sú rôzne príchute a zlatý klas som použila Dr.Oetker - na prípravu vanilkových krémov a plniek, zloženie - kukuričný škrob, aroma, farbivá (beta-karotén, riboflavín) 40g.


  • jezibabka1, 2. novembra 2010 o 16:25
    @zuzanabebe vitaj rodáčka medzi varechovými zavislakmi:))), tento zákusok Ti určite bude chutiť:)


  • zdezda, 2. novembra 2010 o 16:26
    Mňaaaam, ukladám, vyskúšam:-), tá ježibabka tuším pukne od rehotu, páči sa mi, mám pre ňu trochu väčšiu kamarátku :-)))


  • tatranka, 2. novembra 2010 o 16:35
    Je to vítaná pochúťka,osviežujúca.Recepty na tento spôsob sa hodia,pretože pôsobia a sú aj slávnostné.Ukladám si ho do KK.Nemám tento zákusok.


  • zuzanabebe, 2. novembra 2010 o 16:35
    Ďakujem @jezibabka1 :) Ja mám rada jeden podobný, ten nie je z džúsu, ale z kompótu, ale tip koláčika je ten istý :)) nič to však nemení na tom, že ten koláč je jednoducho božský ;)


  • julica, 2. novembra 2010 o 16:37
    Pripajam sa k dogagador a uprednostnim dzus alebo stavu, je to vlastne taka zelatina, mohol by sa dat aj kompot so stavou, myslim si. Samozrejme, nedam vodu, ludia citlivi na umele sladidlo to uvitaju (aj ja).


  • dorisa, 2. novembra 2010 o 16:58
    Dávno si nejedla sladké, tak dávno si nepridala recept(teda,ako vravia, ja neviem). Videla som reláciu, koláčik od teba musel byť výborný, dúfam, že ťa dokonale dostal do neba.


  • marianne69, 2. novembra 2010 o 17:36
    Taky receptik mam aj ja ,ako ovocie nam najviac chutili marhule,je vyborny osviezujuci.


  • jezibabka1, 2. novembra 2010 o 18:57
    @zdezda ona sa rehní, že som vôbec niečo upiekla:)))) a jej sestry jej závidia, lebo už druhý krát je na vareche:)))@tatranka dík:) @zuzanabebe pridaj aj svoj receptík:) @julica upeč a pridaj:) @dorisa ozaj som dávno nepridala recept, ale tento ma dostal:)))) aj do neba:) ale zajtra si robím rezne:)))))) @marianne69 už keď sa mi raz podaril, tak aj ja budem skúšať stále s iným ovocím:) som rada, že ho poznáš a chutí Ti:)


  • janger, 2. novembra 2010 o 19:32
    @jezibabka , tiez nemam ten praskovy dzus, skoda! Inac by som iste vyskusala, vyzera vyborne!


  • torticka, 2. novembra 2010 o 19:42
    Jezibabuľka, ak máš chuť na rezne, tak príď k nám. Ešte nám nejaké ostali. Ale Tebe urobím čerstvé.


  • letisia, 2. novembra 2010 o 19:55
    Ja tento zákusok robievam s jahodami (z konzervy) a glazúru robím zo šťavy z jahôd, jahodového sirupu a doplním vodou na celkové množstvo 1 liter. Uvarím s 2 Zlatými klasmi a 120 g kryšt. cukru. Už som robila aj s plátkami kiwi a sirup som uvarila z práškového kiwi nápoja. A tiež je fajn aj miešané ovocie a glazúra jahodová, alebo pomarančová.


  • hubarka35, 2. novembra 2010 o 20:27
    Ja tak podobne ako Letisia robim tento zákusok s kiwi,ananásu aj z manga som robila,ten bol vynikajuci aked akurat mam,tak posypem aj semiačkami z granátoveho jablka,je to take dvoj farebne pod tou glazurou.


  • letisia, 2. novembra 2010 o 20:44
    @hubarka35 u nás idú najviac tie jahodové :-)


  • bambitka, 2. novembra 2010 o 23:00
    Ja ho robim presne ako letisia a mam ho napisany ako kiwi rezy


  • matased, 2. novembra 2010 o 23:01
    Aj ja ho robievam, hlavne v letnom období...je veľmi osviežujúci.


  • jezibabka1, 3. novembra 2010 o 05:07
    tento koláčik určite budem robiť často, tak poskúšam rôzne ovocie @letisia skusim aj podľa Teba @janazjarku s tým granátovým jablkom to môže byť krásne:)


  • shelley2mmm, 3. novembra 2010 o 08:54
    ukladam do KK, kolacik vyzera bozsky... tu sa nam bude teraz v lete naozaj perfektne hodit :)


  • stefanm, 3. novembra 2010 o 11:24
    ...čo všetko sa na vareche nedozvieme?jezibabka1 má b a l k ó n !!! :)Prosím , nemohla by si mi upresniť to ..."za občasného miešania"...???To musím furt "občas" vybehnúť na balkón a premiešať.?Nám totiž zatepľujú blok a na balkóne máme plno drobného polystyrénu a nanosil by som si to do izby!!! :)


  • jezibabka1, 3. novembra 2010 o 12:26
    @stefanm ja mám dva balkony:))) ale som frajerka čo???:))) glazúru som miešala na kuchynskom balkone, lebo nám nezatepľujú blok, ale z druhej strany, tie "polysystenove" (výraz mojej malej na polystyren) guličky by glazúru oživili:)))) občasne miešanie = popíjaš kávu, fajčíš cigaretku a sem tam premiešaš, aby sa neurobila koža a kľudne to môžeš spraviť ta, že hrniec s glazúrou strčíš do väčšieho hrnca so studenou vodou, budeš popíjať kávičku, fajčiť cigaretku (alebo bafkať fajočku) a sem tam premiešaš, aby sa neurobila koža:))))))))


  • stefanm, 3. novembra 2010 o 12:53
    ...dva balkóny?!?!ta ty sa máš.Prečo som sa nenarodil jak "ježidedko1"??? :)


  • michsamant, 3. novembra 2010 o 13:36
    @jezibabka , ten uvod nema chybu, ktory si ku kolaciku napisala a podla obrazka sa ti pekne podaril ;)


  • kucharronald, 3. novembra 2010 o 16:09
    Citujem: ,, Nepridávam recepty, lebo sa mi moje nezdaju nejak zaujímavé, ale toto som musela pridať:) " To ako myslíš? Tak už ani ja nebudem pridávať, lebo si myslím, že sú nezaujímavé!! :) Tak len kľudne pridávaj...nevadí, či sú zaujímavé alebo nie :) Možno, že podľa teba nie sú, a podľa nás sú :) Takže len pridávaj!!!! :D


  • evanaaa, 3. novembra 2010 o 16:17
    No, to si aj ja myslím, ak by som sem chcela niečo pridať, varím väčšinou klasiku, a takých je tu habadej.....Ale zasa, keď tu už bola taká praženica a pod. ...?


  • evanaaa, 3. novembra 2010 o 16:19
    A ku koláču - aj by som si dala , snáď jeden rez by mi nezaškodil, ale čo so zvyškom?


  • jeka, 3. novembra 2010 o 21:45
    dievčatá ja som ho tiež robila,bol vynikajúci dopručujem ho upiecť.


  • palokuchki, 4. novembra 2010 o 00:53
    @jezibabka , suhlasim s @kucharronald. Tebe sa mozno tvoje recepty nezdaju zaujimave, ale mnohym ludom sa mozu pacit. Urcite by si mala pridavat recepty ked mas na to cas a podmienky. Ja som na takyto podobny recept minule pozerala v kucharskej knihe.Teraz som ho uz aj videla tebou urobeny, tak si ho viem lepsie predstavit. Myslim si ze kolacik je velmi chutny.


  • jezibabka1, 4. novembra 2010 o 05:01
    ďakujem:) ja som sa trošku zle vyjadrila, nepridávam recepty lebo sa mi nezdajú zaujímavé tie, čo momentálne vyváram:)))


  • marianne69, 4. novembra 2010 o 11:58
    :-))) mna zaujali vsetky tvoje receptiky a kazdy si tu najde to, co prave potrebuje,vydaril sa ti vyborne a pozri ako sa paci a aky ma ohlas:-)))


  • sonijamt, 4. novembra 2010 o 12:02
    poznám, robievam ho aj ja, ale nepoužívam ovocie, ukladám a vyskúšam aj na tento spôsob:-)


  • jezibabka1, 8. novembra 2010 o 12:23
    ďakujem:)


  • lucylee, 9. novembra 2010 o 13:15
    @jezibabka1 , toto nemá chybu a tá ježibaba pri ňom, originálne!


  • macusik, 18. novembra 2010 o 09:03
    vyzera dobre skusime upiect:))))))))



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Varecha 39/2014: Jablková kuchárka
Časopis Varecha v piatok 26. septembra v denníku Pravda.

Ako zatočiť so stresom, únavou aj akné jednou ranou?
- Inzercia -
Podľa oficiálnych správ Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) má človek čeliaci nárokom všedného dňa stály nedostatok vitamínu C.

Zaváram, zaváraš, zavárame. Na slano a nakyslo.
Každý z nás ocení prísun rozmanitej zeleniny aj v zimnom období. Prečítajte si o zásadách a spôsoboch jej konzervovania.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 39/2014: Jablková kuchárka Jablková kuchárka
Časopis Varecha v piatok 26. septembra v denníku Pravda.


TOPlist