Šľahačkový zákusok pani Ingrid

jezibabka1 - bez fotkyjezibabka1, 2. novembra 2010

Splnil sa mi sen:) Nemusím sladké, ale už sa mi 3x snívalo, že sa napchávam šľahačkovými zákuskami a som v siedmom nebi:) Minulý týždeň Zobraziť celý popisSplnil sa mi sen:) Nemusím sladké, ale už sa mi 3x snívalo, že sa napchávam šľahačkovými zákuskami a som v siedmom nebi:) Minulý týždeň v "Bez servítky" varila a piekla pani Ingrid a jej zákusok mi padol do oka, tak som ho vyskúšala a - SPLNIL SA MI SEN:) Tak vám tento šľahačkový sen ponúkam a verím, že budete mať tiež "nebíčko v papuľke" ako ja :)))

Suroviny

Cesto:
7
7PL
7PL
štipka
Plnka:
2
1
2
Glazúra:
0.5l
1
1
2PL




Postup

  1. 1

    žĺtka a práškový cukor vymiešame do peny, pridáme múku, prdopeč, sneh z bielkov a upečieme ( ja som piekla v elektrickej rúre na 180stupňov asi 20 min. ) Necháme vychladnúť.

  2. 2

    Glazúra - pani Ingrid použila banány, tak glazúru robila z vody, zlatého klasu, cukru a tangu. Ja som použila konzervované broskyne, tak som doplnila kompotovú šťavu vodou do 0.5l, pridala ostatné ingrediencie podľa receptu, uvarila som do husta a za občasného premiešania som nechala vychladnúť (na balkone)

  3. 3

    Plnka: šľahačku vyšľaháme, pridáme kyslé smotany, vanilkový cukor.

  4. 4

    na vychladnuté cesto natrieme šľahačkovú hmotu, poukladáme ovocie a zalejeme glazúrou. Odložíme do chladničky aspoň na hodinku, aby plnka aj glazúra stuhla.

  5. 5

    ja som hodinu nevydržala:))))

Diskusia k receptu

kucharronald
Určiitee chutné :) A vitaj späť v receptoch :) Dávno si nepridala :) Vieš ako by som si teraz dal? :) Ale dám si iba virtuálne :D
jezibabka1
Rony perfiš, aspoň pre mňa:))) Nepridávam recepty, lebo sa mi moje nezdaju nejak zaujímavé, ale toto som musela pridať:)
frezia68
@jezibabka :Ty nemusíš sladké?Ja by som denne jedla(nemusím rezeň,stačí raz týždenne :-) ) a preto aj tu sladké obchádzam.Ale,zbadala som Ťa sedieť pri zákusku.....tak chválim,hneď by som prišla na zopár :-))) s kávou.
dogagador
@jezibabka1 : hm, kolko je toho praskoveho dzusu a aku ma prichut? nemozem to robit z hotoveho dzusu namiesto rozpusteneho vo vode?
a zlaty klas, to ako vanilkovy puding, alebo?
potrebujem to vediet, aby som dokazala suroviny nahradit tym, co tu zozeniem... vdaka
jezibabka1
@dogagador robila som tento zákusok prvý krát, tak Ti neviem povedať, či sa dá použiť aj hotový džús, ja som dala práškový Tang - 30g droskyňový, ale sú rôzne príchute a zlatý klas som použila Dr.Oetker - na prípravu vanilkových krémov a plniek, zloženie - kukuričný škrob, aroma, farbivá (beta-karotén, riboflavín) 40g.
zdezda
Mňaaaam, ukladám, vyskúšam:-), tá ježibabka tuším pukne od rehotu, páči sa mi, mám pre ňu trochu väčšiu kamarátku :-)))
tatranka
Je to vítaná pochúťka,osviežujúca.Recepty na tento spôsob sa hodia,pretože pôsobia a sú aj slávnostné.Ukladám si ho do KK.Nemám tento zákusok.
zuzanabebe
Ďakujem @jezibabka1 :) Ja mám rada jeden podobný, ten nie je z džúsu, ale z kompótu, ale tip koláčika je ten istý :)) nič to však nemení na tom, že ten koláč je jednoducho božský ;)
julica
Pripajam sa k dogagador a uprednostnim dzus alebo stavu, je to vlastne taka zelatina, mohol by sa dat aj kompot so stavou, myslim si. Samozrejme, nedam vodu, ludia citlivi na umele sladidlo to uvitaju (aj ja).
dorisa
Dávno si nejedla sladké, tak dávno si nepridala recept(teda,ako vravia, ja neviem). Videla som reláciu, koláčik od teba musel byť výborný, dúfam, že ťa dokonale dostal do neba.
marianne69
Taky receptik mam aj ja ,ako ovocie nam najviac chutili marhule,je vyborny osviezujuci.
jezibabka1
@zdezda ona sa rehní, že som vôbec niečo upiekla:)))) a jej sestry jej závidia, lebo už druhý krát je na vareche:)))@tatranka dík:) @zuzanabebe pridaj aj svoj receptík:) @julica upeč a pridaj:) @dorisa ozaj som dávno nepridala recept, ale tento ma dostal:)))) aj do neba:) ale zajtra si robím rezne:)))))) @marianne69 už keď sa mi raz podaril, tak aj ja budem skúšať stále s iným ovocím:) som rada, že ho poznáš a chutí Ti:)
janger
@jezibabka , tiez nemam ten praskovy dzus, skoda! Inac by som iste vyskusala, vyzera vyborne!
torticka
Jezibabuľka, ak máš chuť na rezne, tak príď k nám. Ešte nám nejaké ostali. Ale Tebe urobím čerstvé.
letisia
Ja tento zákusok robievam s jahodami (z konzervy) a glazúru robím zo šťavy z jahôd, jahodového sirupu a doplním vodou na celkové množstvo 1 liter. Uvarím s 2 Zlatými klasmi a 120 g kryšt. cukru. Už som robila aj s plátkami kiwi a sirup som uvarila z práškového kiwi nápoja. A tiež je fajn aj miešané ovocie a glazúra jahodová, alebo pomarančová.
hubarka35
Ja tak podobne ako Letisia robim tento zákusok s kiwi,ananásu aj z manga som robila,ten bol vynikajuci aked akurat mam,tak posypem aj semiačkami z granátoveho jablka,je to take dvoj farebne pod tou glazurou.
bambitka
Ja ho robim presne ako letisia a mam ho napisany ako kiwi rezy
matased
Aj ja ho robievam, hlavne v letnom období...je veľmi osviežujúci.
jezibabka1
tento koláčik určite budem robiť často, tak poskúšam rôzne ovocie @letisia skusim aj podľa Teba @janazjarku s tým granátovým jablkom to môže byť krásne:)
shelley2mmm
ukladam do KK, kolacik vyzera bozsky... tu sa nam bude teraz v lete naozaj perfektne hodit :)
stefanm
...čo všetko sa na vareche nedozvieme?jezibabka1 má b a l k ó n !!! :)Prosím , nemohla by si mi upresniť to ..."za občasného miešania"...???To musím furt "občas" vybehnúť na balkón a premiešať.?Nám totiž zatepľujú blok a na balkóne máme plno drobného polystyrénu a nanosil by som si to do izby!!! :)
jezibabka1
@stefanm ja mám dva balkony:))) ale som frajerka čo???:))) glazúru som miešala na kuchynskom balkone, lebo nám nezatepľujú blok, ale z druhej strany, tie "polysystenove" (výraz mojej malej na polystyren) guličky by glazúru oživili:)))) občasne miešanie = popíjaš kávu, fajčíš cigaretku a sem tam premiešaš, aby sa neurobila koža a kľudne to môžeš spraviť ta, že hrniec s glazúrou strčíš do väčšieho hrnca so studenou vodou, budeš popíjať kávičku, fajčiť cigaretku (alebo bafkať fajočku) a sem tam premiešaš, aby sa neurobila koža:))))))))
stefanm
...dva balkóny?!?!ta ty sa máš.Prečo som sa nenarodil jak "ježidedko1"??? :)
kucharronald
Citujem: ,, Nepridávam recepty, lebo sa mi moje nezdaju nejak zaujímavé, ale toto som musela pridať:) " To ako myslíš? Tak už ani ja nebudem pridávať, lebo si myslím, že sú nezaujímavé!! :) Tak len kľudne pridávaj...nevadí, či sú zaujímavé alebo nie :) Možno, že podľa teba nie sú, a podľa nás sú :) Takže len pridávaj!!!! :D
evanaaa
No, to si aj ja myslím, ak by som sem chcela niečo pridať, varím väčšinou klasiku, a takých je tu habadej.....Ale zasa, keď tu už bola taká praženica a pod. ...?
evanaaa
A ku koláču - aj by som si dala , snáď jeden rez by mi nezaškodil, ale čo so zvyškom?
jeka
dievčatá ja som ho tiež robila,bol vynikajúci dopručujem ho upiecť.
palokuchki
@jezibabka , suhlasim s @kucharronald. Tebe sa mozno tvoje recepty nezdaju zaujimave, ale mnohym ludom sa mozu pacit. Urcite by si mala pridavat recepty ked mas na to cas a podmienky. Ja som na takyto podobny recept minule pozerala v kucharskej knihe.Teraz som ho uz aj videla tebou urobeny, tak si ho viem lepsie predstavit. Myslim si ze kolacik je velmi chutny.
jezibabka1
ďakujem:) ja som sa trošku zle vyjadrila, nepridávam recepty lebo sa mi nezdajú zaujímavé tie, čo momentálne vyváram:)))
marianne69
:-))) mna zaujali vsetky tvoje receptiky a kazdy si tu najde to, co prave potrebuje,vydaril sa ti vyborne a pozri ako sa paci a aky ma ohlas:-)))
sonijamt
poznám, robievam ho aj ja, ale nepoužívam ovocie, ukladám a vyskúšam aj na tento spôsob:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia