Šľahačkový zákusok
Šľahačkový pudingáč
Autor receptu: valina
Svieži výborne chutí a ľahko sa pripravuje.
40 porcií |
60 minút príprava |
15+40 minút na 180-200 °C |
Postup
- Najprv si uvarím puding podľa návodu. Necháme vychladnúť. Celé vajce vymiešame s cukrom, pridáme olej, mlieko a premiešanú múku s práškom do pečiva, sódou, kakaom. Potom na cesto lyžicou kladieme vychladnutý puding na celý plech. Dáme piecť na 180 - 200 stupňov asi 35 - 40 min. Plech má 30 x 40 cm a vyššie okraje.
- Práškové šľahačky vyšľahám s cukrom podľa návodu. Pochúťkové smotany vymiešam s vanilkovým cukrom a spojím so šľahačkou.
Natriem na vychladnutý koláč posypem s postrúhanou čokoládou.
Dáť do chladničky na pár hodín a môžem podávať.