Šľahačkové rezy s vaječným likérom (fotorecept)

Autor receptu: rennatte

Nové recepty väčšinou vznikajú zámenou surovín pri pôvodnom recepte, alebo v situáciách "čo dom dal", ale aj náhodou, keď zostanú suroviny z iného receptu a to je aj môj prípad. Pri tvorení likérových špicov mi zostal krém aj likér, tak som dumala čo s tým... Pri tom dumaní mi padlo očko na zásielku od Dr.Oetkera, ktorú som vyhrala v NČ pre ženy. Balík bohatý na pudingy, čokolády, topingy, zdobičky a zmesi na koláče. Jednou z nich bola aj zmes na piškótové variácie a nápad bol na svete.

60 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Piškótové cesto pripravíme podľa návodu na obale.
  2. Rozdelíme na dve rovnaké polovice a rozotrieme na dva plechy s papierom na pečenie. Upečieme pri teplote 180 °C 10-15 minút.
  3. Z mlieka, pudingového prášku a cukru uvaríme hustý puding a necháme vychladnúť, do vychladnutého pudingu pridáme zmäknuté maslo.
  4. Ručným šľahačom vyšľaháme na krém.
  5. Upečený plát cesta potrieme lekvárom a necháme vsiaknuť.
  6. Natrieme krém.
  7. Na krém položíme druhý plát cesta, potrieme lekvárom, vyšľaháme šľahačky so stužovačom, prilejeme vaječný likér a zašľaháme, likérovú šľahačku natrieme na pripravený plát cesta, posypeme práškovým kakaom a dáme stuhnúť do chladničky
  8. Krájame na rezy.
  9. Vďaka týmto špicom vznikol tento nový recept :-)