Sladké pečivo
Šľahačkové jemné rožky (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Toto poteší aj náročných ,ale upečie aj začiatočník.
14 porcií |
40-45 minút príprava |
20-23 minút na 190 °C |
Postup
- Prípravíme si ingrediencie na cesto.
- Do misy preosejeme múku 700 g, pridáme všetky suché ingrediencie, postupne pridávame vajíčka a vlažnú smotanu.
- Rukou vypracujeme hladké cesto, ktoré je hotové, keď sa nelepí. Počas miesenia si pomáhame zvyškom múky, ktorou vždy trocha cesto posypeme, aby sa nelepilo. Výroba cesta nie je ťažká. Hotové cesto dáme na teplé miesto kysnúť aspoň 2 hodiny. Počas kysnutia môžeme cesto premiesiť, aby bolo vláčne.
- Medzitým si pripravíme suroviny na pudingovú náplň.
- Uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť.
- Vykysnuté cesto dáme na pomúčenú pracovnú dosku a trocha ho premiesime.
- Cesto rozdelíme na 14 rovnaké bochníky, ktoré na pracovnej doske necháme aspoň 10 minút.
- Každý bochník rozvaľkáme natenko, nožom narežeme otvory v polovici cesta. Do druhej polovice dáme vanilkovú náplň, zrolujeme.
- Plech vyložíme papierom na pečenie poukladáme vedľa seba hotové rožky.
- Žĺtky v mlieku rozšľaháme, potrieme rožky. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 20 - 23 minút do zlatista.
- Takéto sú po upečení, posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.