Šľahačková torta s ovocím (The best cake ever)

Autor receptu: adeja

Korpus mám od @ivosenka , jednoznačne najlepšie čo som kedy piekla a jedla. Recept na korpus teda udávať nebudem, ale určite ho vyskúšajte. Ak torta, tak takáto. Robila som ju pre sestru na narodeniny, plnku a ozdobenie som si vymyslela sama, výsledok bol nad moje očakávania, dokonca hostia skonštatovali, že som mala spraviť väčšiu :D....možno nabudúce ;) Nahliadnite a ochutnajte aj vy ;)

Postup

  1. Najprv si samozrejme pripravíme korpus, ktorý je perfektne rozpísaný u používateľky @ivosenka. Ja prikladám foto už po upečení a vychladnutí.
  2. Korpus som si prekrojila na 3 pláty. Naplnila som ich veľmi jednoducho pripraviteľnou plnkou :) vyšľahala som šľahačku ( ja kupujem takú tú rastlinnú. čo používajú originál v cukrárni je to také litrové balenie ako mlieko, je veľmi dobrá lebo je pevná a nie je potrebné pridávať tam žiadne stužovače.) ja som však PRE ISTOTU pridala ten stužovač dr.Oetker čo sa pridáva za studena,ale len polovicu balíčka a úplne to stačilo. Natrela som na plát,ktorý som potrela ešte pred tým džemom, dala VEĽA ovocia, prikryla druhým plátom, tiež natretým džemom, opäť som na šľahačku dala kopu ovocia, to som prikryla tretím plátom a celú tortu som ešte zakryla zvyšnou šľahačkou.
  3. no a toto som na záver obalila do "marcipánu", ktorý som vytvorila z tých penových jojo cukríkov, ja som ale použila HARIBO biele - roztopila som ich v sklenenej miske v mikrovlnke a do roztopených som vmiešavala práškový cukor až kým sa mi hmota nezdala vhodná na vaľkanie, nesmie sa vám lepiť na ruky :) Nejaký ten kúsok som priiarbila potravinárskym farbivom a vytvorila som ružičky, srdiečka ...
  4. No a z tohto všetkého vám pod rukami vznikne neuveriteľná kombinácia chutí, ktorá zachutí každému. U nás toho bolo málo... Dobrú chuť ! :-)