Šľahačková kávová bábovka

aszabka - bez fotkyaszabka, 9. júla 2011
Šľahačková kávová bábovka
Foto: aszabka

Veľmi rada pečiem a v poslednom čase to nedokážem zastaviť. Snáď to po mne zdedí moja dcéra, no veľmi to tak nevyzerá ((: Dnes Zobraziť celý popisVeľmi rada pečiem a v poslednom čase to nedokážem zastaviť. Snáď to po mne zdedí moja dcéra, no veľmi to tak nevyzerá ((: Dnes bola na rade bábovka..

16
porcií
50 minút
na 180 °C

Suroviny

1/2 litra
250 ml
3 ks
250 ml
1/2
2 lyžičky
1 lyžica
  teplá




Postup

  1. 1

    Vyšľaháme celé vajcia s kryštálovým cukrom do peny. Primiešame metličkou šľahačkovú smotanu a múku zmiešanú s kypriacim práškom. Do vymastenej a hrubou múkou vysypanej formy na bábovku vylejeme polovicu cesta, do druhej polovice pridáme instantnú kávu a vylejeme na svetlé cesto.

  2. 2

    Medzitým si vyhrejeme rúru na 180 stupňov a bábovku dáme piecť na nižšiu priečku v nej. Sledujeme a kontrolujeme priebežne lepivosť cesta špajdlou. Pre istotu môžeme v polovici pečenia prikryť alobalom, aby sa nám bábovka príliš neopálila..v týchto horúčavách je to dosť možné ((: Pečieme asi 50 minút..

  3. 3

    Pripravíme si cukrovú polevu, z vody a práškového cukru a polejeme bábovku na povrchu..Ja som do polevy pridala i lyžičku instantnej kávy.

Diskusia k receptu

kata50
Milujem vôňu kávy. A táto bábovka určite silno vonia po nej. :-))
cica2
tiež rada vypekám, je to moje hobby:)) Tvoja bábovka, sa mi velmi páči!!!
valeri
bábovky "zbieram", aj tento recept si ukladám, lebo vyzera fajn




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia