Čokoládová torta

Šľahačková čokotorta

Autor receptu: kaatka

Tento víkend som mala jasný cieľ, upiecť manželovi šľahačkovo-kávovú tortu k narodeninám. Osvedčenú a chutnú. Krém sa mi na dva razy nepodaril a preto prišla na rad moja nová receptúra, niečo úplné nové a prekvapivo famózne :)

12
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Korpus robím deň vopred. Celé vajíčka s cukrom vyšľaháme mixérom do peny. Potom k nim za stáleho šľahania po lyžiciach zašľaháme olej. V druhej miske zmiešame múku, kakao, prášok do pečiva a mleté orechy. Opatrne vmiešame do vyšľahanej vaječnej peny. Cesto vylejeme do okrúhlej tortovej formy, ktorú sme vystlali papierom na pečenie. Pečieme približne 20 minút v predhriatej rúre pri teplote 180 °C. Upečený korpus necháme vychladnúť.
  2. Kvôli vychladnutiu si najprv nad parou roztopíme 200 g čokolády. Necháme vychladnúť.
  3. Korpus natrieme silnou vrstvou džemu. Ten višňový krásne vynikne :) Poukladáme nakrájaný banán. Môžeme ukladať aj na seba. Hlavne, aby boli minimálne tri banány kvôli chuti.
  4. V mise vyšľaháme šľahačkovú smotanu, nie uplne do tuha. Pridáme mascarpone a postupne pri nízkych otáčkach pridávame vychladnutú čokoládu. Miešať treba opatrne, aby sme ju neprešľahali a plnka nezredla. Keď dosiahneme pevnú šľahačkovú "penu" , môžeme ju vyliať opatrne na korpus, jemne s lopatkou rozotrieme podľa vlastnej nápaditosti. Navrch som posypala nastrúhanú čokoládu ale výborne vynikne aj lesné ovocie. Tuhnúť by mala v chladničke min. 2 hodiny a môžeme podávať.