Šľahačkový dezert

Šľahačka z kokosového mlieka

Autor receptu: sdb

Chutná a zdravšia variácia šľahačky, samozrejme v zdravej miere :).

20
porcií
10 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Najprv si pripravte základ, v našom prípade to bolo fazuľové cesto z receptu https://varecha.pravda.sk/recepty/fazulova-fit-torta/68805-recept.html, naporciujte do košíčkov, ja som plnila asi do polovice a piekla 10 minút. Košíčky mali priemer cca 2,5 cm.
  2. Kokosové mlieko Vám viem odporučiť jedine Shan´shi, https://sk.shan-shi.com/coconut-milk-400-ml.html, žiadne odtučnené, tentokrát je tuk základom úspechu. Na porovnanie rozdiel medzi Shan´shi klasickým a Shan´shi light. Iné značky mliek nepoznám, preto sa orientujte skôr hustotou ako nápisom na plechovke / kartóne.
  3. Tuhú časť mlieka som bez vody vložila do misky, pridala šťavu z citróna (nie je nutnosťou, ja som s ním zmierňovala kokosovú chuť, ktorú u nás v rodine niektorí preferujú menej) a vyšľahala do hladkého krému. Pred použitím môžete vychladiť, dobre sa mi pracovalo aj s nechladeným, chladený krém však bude lepšie držať tvar.
  4. Po dekorácii opäť do chladu až do podávania, krásne stuhne.