Sladulinké orange soufflé

gabs22 - bez fotkygabs22, 6. januára 2015
Sladulinké orange soufflé
Foto: gabs22

... už dlho som mala doma misky na sufflé a nevedela som čo s nimi. V jeden večer, keď mi bolo ľúto, že sú Zobraziť celý popis... už dlho som mala doma misky na sufflé a nevedela som čo s nimi. V jeden večer, keď mi bolo ľúto, že sú tam v skrinke len tak odložené som začala hľadať....a hľa, našlo niekoľko receptov / ujo google je proste TOP ;)/. Tak som si zopár prečítala a skombinovala dokopy. Priznám sa, mala som obavu čo z toho vznikne, ale nakoniec to bolo "božííí". Niečo medzi nadýchaným krémom a piškótou. Zvonka tuhé, zvnútra polotekuté- avšak nie v surovom stave :))

4
porcie
30 minút
príprava
10-13 minút
na 190 °C

Suroviny

100 g kvalitná min. 70%
2 PL
2 ks
3 ks
3 PL
25 g zmäknuté
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Misky si vymastíme zvnútra maslom a vysypeme kakaom alebo práškovým cukrom /alebo aj aj/.

  2. 2

    Maslo s čokoládou si roztopíme nad vodnou parou. Úplne roztopenú čokoládu s maslom potom pridáme k žĺtkom. Primiešame pomarančovú kôru a šťavu z pomaranča.

  3. 3

    Bielka vyšľahané na tuhý sneh pridávame postupne s múkou a cukrom k čokoláde a vajíčkam. Všetko spolu zľahka premiešame aby nám vzniklo ľahké nadýchané cesto / to tými bielkami :)/.

  4. 4

    Misky uložíme na plech alebo rošt. Do nich rovnomerne vylejeme cesto a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri 190°C asi 10- 15 minút. Keď sa nám začnú dvíhať ako muffinky, vtedy by mali byť hotové. Aj keď sa vám možno pri ďobnutí do stredu nebudú zdať upečené, nebojte! Sú pripravené na papanie :)

  5. 5

    Ešte pekne dozdobiť ( ja som si vystrihla šablónku z papiera a cez sítko som preosiala nad sufflé práškový cukor). A podávame ešte teplé :) Príjemný sladký zážitok :)

Diskusia k receptu

slavkabis
výborný receptík, isto vyskúšam pri najbližšej príležitosti, ale asi bez pomaranča. Mám ho veľmi rada, ale nie v niečom :)
Chcem sa opýtať, ten koláčik sa nemá vyklopiť? Aby tá čokoláda vytekala pri rozkrojení?
aleana
pekný recept, mám rada všetko, čo je s pomarančom :-) vyskúšam. KK
evanaaa
@slavkabis , odpovedám ti ja....ano, mali by sa vyklopiť a pekne lyžičkou vyjedať, ak sú to tie správne " lávové" koláčiky.
evanaaa
Inak, aj mne sa páčia, aj s tým pomarančovým pridaním :-)
gabs22
@slavkabis ja som ho nevyklápala, každý dostal svoju misku a lyžičku a takto to papal :) ale áno, mal by sa vyklopť :)
svedka
Sufle sa nevyklapa...to nie su lavove kolaciky...pekny recept :)
svedka
Inak, ak to chces mat origos, oprav si to na SOUFFLE.Ludia, sufle nema byt v atrede nedopecene.ma byt jemne, nadychane a dost vajcove.lavobe kolaciky maju uplne iny pomer vajec a coko napr.myslim, ze toto sufle nie je konzistencne az tak spravne, ale chut iste dobra :)
1x svedka
amelie
... navyše ho treba jesť okamžite po vybratí z rúry, inak spľasne a už to nie je soufflé...
amelie
recept sa mi páči:-))), pridávam hviezdičky:-)
evanaaa
Aha, takže je v tom rozdiel.....no, keď sa písalo, že to má byť v strede tekutejšie, to ma mýlilo......




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia