Sladký mramorový chlebík

Sladký mramorový chlebík
Foto: egreska
egreskaEgreska, recept pridal: 1. júna 2010 20:13Ďalšie jeho recepty

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

-Z prísad si vypracujeme cesto,rozdelíme ho na polovice a do jednej zapracujeme kakao
Sladký mramorový chlebík - obrázok 1

2

-biele cesto
Sladký mramorový chlebík - obrázok 2

3

-cestá vyvalkame na rovnake platy a zrolujeme
Sladký mramorový chlebík - obrázok 3

4

-dame do formy a nechame hodinku podkysnut
Sladký mramorový chlebík - obrázok 4

5

-upečieme na 180 st asi 25-30 minut
Sladký mramorový chlebík - obrázok 5

6

-papame s maslom,medom alebo džemom...
Sladký mramorový chlebík - obrázok 6



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • honestka, 1. júna 2010 o 20:45
    @egreska , tento chlebik je mnamky a jedneho casu bol velmi preslaveny v seriali "Seinfeld" bola mu venova cela velmi dobra epizoda.
    Ja ho robievam zapleteny do babovky a tiez rbievam aj sladku babocku takymto sposobom. "Tvoj tu vyzera prudko jedly- akoby povedal sracz"


  • cistinka, 1. júna 2010 o 20:48
    musím ho vyskúšať...odkladám si recept :-)


  • tinca, 1. júna 2010 o 23:24
    @egreska podobný mramor ako na keď poskladáme metrový koláč.


  • hefi, 2. júna 2010 o 08:23
    veľmi pekne to vyzerá, určite vyskušam.


  • evas13, 2. júna 2010 o 09:29
    Egreška vinikajúci chlebík a presne povedané "prudko jedlý. :)))


  • helca103, 2. júna 2010 o 09:39
    na tento recept som čakala,robievala ho pred 40-timi rokmi stará mama mojej kmarátky a teraz som si ho pripomenula.Ďakujem.


  • zdezda, 2. júna 2010 o 10:47
    :-)ukladám, veeeeeľmi sa ti vydaril


  • veronka8, 2. júna 2010 o 11:19
    zbožnujem recepty starých mám


  • luckapekarka, 2. júna 2010 o 12:54
    mňam to je dobrota


  • egreska, 2. júna 2010 o 16:17
    jéééj,dakujem vam za tolko komentarov..:-)) budem rada ked ho vyskušate..


  • sovka62, 2. júna 2010 o 17:43
    Takto ho pekávala moja svokra. Bolo to ešte v čase, keď som nevedela oceniť dobré koláče z kysnutého cesta, takže som jej asi dostatočne nepoďakovala, čo mi je teraz ľúto. Keby ešte žila, tak by mohla piecť každý deň, stihla by som konzumovať. No čo už, napečiem si sama.


  • jerica, 3. júna 2010 o 13:54
    Ty aj s @cistinka s receptami , si pre mňa inšpirácia. Veľmi rada pracujem s kysnutým cestom, nerobia mi problém aj iné pečivá , ale kysnuté hrajú prím.


  • egreska, 3. júna 2010 o 17:43
    óóó dakujem pekne @jerica ,velmi si to cením,aj pre mna je kysnute cesto najvačšia zabava,tooolko roznych vecí sa da z neho urobit..


  • ursula4, 7. februára 2013 o 11:52
    @egreska ,takýto chlebík piekla moja mama a som rada že si ho sem dala.Dnes som ho piekla,veľmi dobre sa mi robilo s cestom a ja som navyše na hnedé cesto zaválkala sekané mandle.Je výborný


  • sonia1712, 11. februára 2014 o 10:15
    dobrý den, skúšala som ako gazdinka - začiatočníčka tento recept a musím povedať, že manžel sa oblizoval a ešte nikdy sa mi kysnuté nepodarilo až teraz :) pekne ďakujem , chcem sa ale opýtať kde som urobila chybu keďže chlebík vôbec nebol sladký, skôr taký chlebový, kakao som dala holandské z Lidlu :) dakujem za odpoved a prajem pekný deň


  • egreska, 11. februára 2014 o 17:21
    @sonia ,sú tam 2 Pl cukru,takže chlebík by mal byt jemne sladký..ak vám je málo,treba si pridat cukor podla vašej chuti..



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist