Hubová polievka
Hubová polievka

Sladkokyslá hubovica s pošírovaným vajíčkom

Milan Kovalčík
spolumajiteľ a šéfkuchár reštaurácie Fabrika v Poprade, 17. januára 2019
Sladkokyslá hubovica s pošírovaným vajíčkom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

250 g čerstvé
1 ks
100 g
100 g
50 g
150 ml
150 ml
2 ks
2 PL
1 PL
1 PL
Pošírované vajcia:
4 ks
4 PL
Okrem toho (nemusí byť):
4 ks




Postup

  1. 1

    Na masle speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, zalejeme, pridáme huby a vydusíme ich. Osolíme, pridáme bobkové listy, korenie, očistenú a na kocky nakrájanú mrkvu a petržlen, zalejeme litrom vody a necháme asi 30 minút variť.

  2. 2

    Obe smotany zmixujeme s múkou. Potom za neustáleho miešania prilejeme zmes do polievky a varíme ďalších 10 minút. Nakoniec polievku dochutíme cukrom a octom.

  3. 3

    Pošírované vajcia: Vodu v hrnci privedieme tesne pod bod varu. Ochutíme ju octom, soľou a korením. Do naberačky rozbijeme vajce a opatrne ho vložíme do vody. Varíme 3 až 4 minúty.

  4. 4

    Polievku s pošírovaným vajcom môžeme podávať v chlebovom bochníku.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia