Pudingové koláče

Sladké venčeky a rožky z kysnutého cesta (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Koláčiky na cestu, ktoré sú výborné.

40 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Príprava surovín na cesto.
  2. Do vlažného mlieka dáme lyžičku cukru ,1 PL múky, rozdrobíme droždie a necháme vykysnúť kvások. Múku preosejeme, pridáme zbytok surovín, rozpustené maslo a kvások.
  3. Rukou vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme na teplé miesto vykysnúť aspoň na 45 minút.
  4. Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.
  5. Cesto rozdelíme na menšie bochníky - asi 20-22 kusov.
  6. V mlieku s cukrom uvaríme čokoládový puding s detskou krupicou, zakryjeme a necháme vychladnúť. Bochníky rozvaľkáme, urobíme zárezy (viď foto), dáme puding a zrolujeme. Ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
  7. Z ďalších bochnikov urobíme venčeky. Cesto rozvaľkáme pokrájame pozdĺžne na asi 1 cm pásiky.
  8. Stáčame bokom.
  9. Nakoniec do venčeka, viď foto.
  10. Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
  11. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, do ktorého dáme 1 PL mlieka. Rúru predhrejeme na 180 stupňov pečieme 25 minút do zlatista.
  12. Necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom. Podávame. Dobrú chuť.