Pudingové koláče
Sladké venčeky a rožky z kysnutého cesta (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Koláčiky na cestu, ktoré sú výborné.
40 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Príprava surovín na cesto.
- Do vlažného mlieka dáme lyžičku cukru ,1 PL múky, rozdrobíme droždie a necháme vykysnúť kvások. Múku preosejeme, pridáme zbytok surovín, rozpustené maslo a kvások.
- Rukou vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme na teplé miesto vykysnúť aspoň na 45 minút.
- Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.
- Cesto rozdelíme na menšie bochníky - asi 20-22 kusov.
- V mlieku s cukrom uvaríme čokoládový puding s detskou krupicou, zakryjeme a necháme vychladnúť. Bochníky rozvaľkáme, urobíme zárezy (viď foto), dáme puding a zrolujeme. Ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
- Z ďalších bochnikov urobíme venčeky. Cesto rozvaľkáme pokrájame pozdĺžne na asi 1 cm pásiky.
- Stáčame bokom.
- Nakoniec do venčeka, viď foto.
- Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
- Potrieme rozšľahaným vajíčkom, do ktorého dáme 1 PL mlieka. Rúru predhrejeme na 180 stupňov pečieme 25 minút do zlatista.
- Necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom. Podávame. Dobrú chuť.