Sladké slimáčiky

tess - fotkatess, 25. mája 2015
Sladké slimáčiky
Foto: tess
9-10
porcií
10 minút
príprava
15 minút
na 160 °C

Suroviny

1 ks
 štipka




Postup

  1. 1

    Vyvaľkáme si lístkové cesto. Potrieme džemom. Posypeme zmesou mletých orechov, kokosu, škorice, postrúhanej čokolády. Nakoniec polejeme medom. Zvinieme cesto a pokrájame na kúsky.

  2. 2

    Natrieme plech olejom. Poukladáme naň koláčiky. Dáme zapiecť na 15 minút do trúby.

Diskusia k receptu

evanaaa
Takéto rýchlovky sú vítané, a aj dobré, čo sa chuti týka, len ja by som radšej robila viac verzií, lebo mi veľmi nepasuje kokos, škorica a orechy spolu, buď by som dala džem so škoricou, alebo s kokosom, a ďalšia verzia by bol džem s orechami, niekde do toho tú čokoládu, med,a podobne, teda, kombinovať, čo k čomu pasuje.
bembo
urobil som podobne.dal som orechy,kokos,pomaračový džem,lebo iný nezjem,škoricový vanilk.cukor,med,a rozriedil som mandľovým likérom.spolu som to vymiešal,roztrel po lístkovom ceste(z Kauflandu za 15 centov,možno preto nevrstvilo) zroloval a rozdeli na 2 polky.potrel vajcom,a nechal piecť podľa návodu.aj keď to neboli slimáčike,po vychladnutí som rozkrájal závin na 2 cm kúsky,a polovicu som pri koštovaní zjedol,pretože mi to veľmi chutilo.Aj keď to neboli slimáčike,ďakujem za inšpiráciu.tie Tvoje vyzerajú veľmi pekne,a určite sú aj chutné.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia