Pečivo
Sladké raňajkové rožky (fotorecept)
Autor receptu: monty469
Dnes vám ponúkam pečivo, ktoré
je vhodné na raňajky, či desiatu.
Občas všetci máme chuť na
pečivo s džemom a k tomu
kakao. Tieto rožky sú k tomu ako
stvorené :-)
8 porcií |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Do misy dáme múku, urobíme jamku, rozmrvíme droždie, zasypeme 1 čl cukru, zalejeme 50 ml vody, zasypeme trochou múky a necháme urobiť kvások.
- Po cca 10 min. pridáme zbytok cukru a vody, olej a soľ. Dôkladne vymiesime cesto, zakryjeme a necháme kysnúť pri izb. teplote asi 1 hod.
- Po vykysnutí cesto rozdelíme na 8 častí. Každú čast vyvaľkáme na obdĺžnik s rozmerom 30 × 13 cm, prípadne cesto ponaťahujeme a zrolujeme. S cestom sa robí výborne.
- Uložíme ich na plech a necháme podkysnúť 30 min. Pred pečením ich potrieme vodou, v ktorej sme rozmiešali múku a posypeme makom. Pečieme pri teplote 180 °C cca 25 min.
- Po upečení ešte horúce potrieme horúcou vodou, v ktorej sme rozmiešali med a necháme vychladnúť. Rožky sa krásne od seba oddeľujú.
- Rožky sú mäkkučké, krásne nadýchané a vďaka potretiu vody s múkou sa vytvorila chrumkavá kôrka. Medová voda im dáva príjemnú sladkosť.