Sladké pásiky plnené čokoládovým krémom a posypané tekvicovým semienkom (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Receptík na tieto keksíky mám z rakúskej stránky "Steirisch kochen.at ".Hned mi padli do oka svojim fantastickým výzorom,ale ma zaujalo najmä to,že sú posypané zeleným tekvicovým semienkom ;-) ...a kedže tu na vareche ešte takéto keksíky niesú,tak ich sem pridávam .-)

30m+1/2h v chlade minút
príprava
8 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Z uvedených surovín spracujeme cesto,ktoré dáme na 1/2h do chladničky.
  2. Po 1/2 h cesto vyberieme a vyváľkame na hrúbku 2-3mm a ak sa dá,tak váľkajme do tvaru štvorca alebo obdľžnika.Ked máme cesto vyváľkané,nožíkom,alebo radielkom krájame pásiky široké 1,5-2cm.
  3. Potom zasa krížom,aby mali pásiky dľžku asi 5-6cm.Urobte vlastne dľžku pásikov ako vám cesto vyjde.Mne to vyšlo na 5 radov,ale príliž krátke ani dlhé nerobte,tie 5-6cm sú akurát :-)
  4. Teraz si pásiky ešte všetky naraz na doske potrieme vaječným bielkom a posypeme nadrobno pokrájaným semienkom.Trochu ich rukou nakoniec pritlačte,lepšie sa prilepia :-) ale len slabo.
  5. Kedže sú to krehučké tenučké pásiky,tak som ich kládla na suchý plech špicom noža ;-D je to fakt lepšie a jednoduchšie v takomto pripade.
  6. Poukladané pásiky dáme piecť do rúry,ktorú sme si vopred rozohriali na 180°C na 8 minut.Pásiky nemajú byť hnedé,len naberú nádych zlatej farby a užaj von z rúry!
  7. ...už upečené a vychladnuté pásiky poukladáme vedla seba na pečiaci papier a tekutou čokoládovou polevou rýchlo prejdeme v tenkých čiarkách ponich.Ked to máme,necháme ich "na pokoji" :-)) kým poleva stvrdne.
  8. ..ale my pravdaže na pokoji neostaneme a pripravíme si zatiaľ plnku.Je to jednoduchý krém..zoberete 3PL nutella a 50g mäkkého masla a dobre zmiešate..a hotovo ;-D Alebo môžte zmiešať s maslom aj tekutú polevu,ak vám ostala nazvyš.A potom už len zliepame pásiky dokopy,dáme asitak 1/2 kl krému na keksík.Inak tieto keksíky chutia velmi dobre aj samotne,kto nechce nemusí ich zliepať.
  9. Ja som spravila aj pásiky zlepené marhulovým džemom.Tá čokoládová plnka neskôr stvrdne,nebojte sa.Takto spojené pásiky necháme pár hodín na stole odležať,povedzme cez noc !?? :-))) a ak do rána zostanú niake ešte na stole,tak ich uložíme do keksíkovej krabici :-)