Sladká, voňavá a veľmi liečivá dobrota

noeliaNoelia, recept pridal: 4. decembra 2010 2:31Ďalšie jeho recepty

Med a skorica je genialne spojenie a je vedecky fakticky zistene, ze tato zmes je bez akychkolvek vedlajsich ucinkov velmi ucinne antivirotikum, posilnuje imunitu a priaznivo posobi na nesmierne mnozstvo tazkosti a ochoreni. Uzivanie je pri konkretnych problemoch specifikovane, ale sposob, aky Vam ponukam je univerzalny a moze ho pouzivat kazdy. V mojej kuchyni zaciname "medoskoricovo" kazdy den. Staci mala lyzicka. A ta vona..........rada poradim aj v konkretnych pripadoch.

Suroviny

5
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Do zhruba jedneho decilitra kvalitneho domaceho vlazneho medu zamiesame cajovu lyzicku mletej skorice a zamiesame. Pri vacsom mnozstve medu pridame adekvatne mnozstvo skorice.

2

Ulozime do peknej nadoby ci flasticky a dame na viditelne miesto v kuchyni a zacneme pouzivat ako lekvar ci natierku. Takze na chlieb ci rohlik, ci na cerstvu teplu hrianku pripadne zjemnenu masielkom ale aj potrenu cesnakom. Vasej fantazii sa medze v tomto pripade nekladu.

3

Rovnako mozete zacat vas den lyzickou tejto zmesi rozplynutim priamo v ustach, alebo jednu ci dve lyzicky zalejte teplou vodou a vychutnajte si to ako ranny ci vecerny cajik.

4

Lahodne sprijemni chut cerstvo orestovanych kuracich prsicok a skvele sa vynima na chrumkavej korke pecenych kuracich stehienok. V tomto pripade podotykam, ze skoricovy med sa pridava az po upeceni masa a serviruje sa az pri podavani.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu

Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Slovinská kuchyňa: Malá krajina s veľkými možnosťami
Krajina podobná tej našej – slovenskej, ešte i jej názov si s tou našou často pletú. Reč je Slovinsku, kde žije naša Varecháčka Marijanna.

Varné dosky: Elektrina verzus plyn
Ako vybrať energeticky úspornú varnú dosku a zároveň takú, aby sa nám na nej čo najlepšie varilo?

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist