Sladká omeleta s vločkami (fotorecept)

Autor receptu: kukulienka71

Tento nápad prišiel počas varenia či skôr pečenia broskyňového džemu v rúre. A vôbec neľutujem, lebo už rozmýšľam aj nad slanou verziou...

10 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Omeletu pripravte v pomere jedno vajce + maximálne 1 kopcovitá polievková lyžica vločiek. Čím menej vločiek, tým vláčnejšia omeleta. Vajcia rozšľahajte s malým množstvom mlieka, pridajte štipku soli a ľubovoľné vločky. Ja som mala müsli zmes, tak tam mám aj nejaké hrozienka a oriešky, plus som dala trocha instantných pohánkových vločiek. Premiešajte a nechajte postáť asi desať minút, aby vločky zmäkli.
  2. Pretože som robila v rúre džem, mala som ju vyhriatu, omeletu som robila v nej. Takisto ju môžete robiť na platni s tým, že ju v polčase obrátite a opečiete aj z druhej strany. Panvicu vhodnú do rúry som vymazala maslom, vyliala do nej vaječno-vločkovú hmotu a vložila ju do horúcej rúry. Bolo tam 200°C, omeleta sa upiekla za pár minút, len čo stuhne, môžete ju vytiahnuť, aby sa nevysušila.
  3. Preklopte na tanier (ja som sa nepozorne popálila- chytila som horúcu rukoväť bez rukavice) a naplňte podľa chuti ovocím, džemom, kompótom, pudingom a šťahačkou alebo rôsolom, proste niečím šťavnatým s hustejšou konzistenciou. Jedzte ešte teplé. U mňa bola plnka daná programom dňa a to bola príprava broskyňového džemu. Ochutila som ho škoricou, klinčekmi a kardamónom, voňalo to úplne úžasne! Piekla som ho v rúre, naozaj skvelý a rýchly postup. Čo sa nezmestilo na plech, uvarila som v kastróliku na platni. Práve ten sa dostal potom do omelety.
  4. Na obed bola hustá zeleninová polievka s kolienkami, táto omeleta so sladkou plnkou sa práve hodila. Ak ju ochutnáte, určite neoľutujete. Kto nemusí vločky, môže si do vaječnej zmesi pridať trocha kukuričného alebo zemiakového škrobu na zjemnenie a zahustenie.