Skvelý zeleninový šalát s kuracím mäsom

carlos5112 - fotkacarlos5112, 6. januára 2015

Na večeru sme si s priateľkou spravili tento vynikajúci šalát...

2
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
160 g
1 ks (zrelé)
50 g
4 ks
1 ks
1 ks
25 g (nastrúhaná)
3 PL
20 g
Marináda:
400 ml
1/2 ks nasekaná
2 PL
1 ks
1 PL
Dressing:
250 ml
1 ks




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia si nakrájame na kocky, pokoreníme čerstvo pomletým korením a dáme na 8 hodín do marinády. Tú pripravíme jednoducho. S pivom zmiešame nakrájanú cibuľu, pridáme med, bobkoví list a ocot balsamico.

  2. 2

    Po 8 hodinách môžeme začat s prípravou šalátu. Na panvicu si pridáme trochu obyčajného masla a pridáme mäso aj s marinádou. Mäso robíme dokým sa nám skoro celá marináda nevyparí. Medzitým si pripravíme všetku zeleninu. Ja najskôr zmiešam listovú s avokádom, polejem olivovým olejom a postupne na tanier pridávam ostatné ingrediencie až po arašidy. Keď bude mäso pripravené ,pridáme ho k zelenine, polejeme dressingom všetko zmieškame dokopy a vrch posypeme strúhanou mozzarelou. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

mariamka
priznam, mna po prvej "hrúbke" prestava bavit citat dalej, ale som sa premohla... :) salaty s kuracim masom su vyborne, lahke, inspirujuce,, piva trosku vela, nie? svetle ci tmave? med hej, cibulu uz neviem, ale kvitujem, ze mlady muz takto kuchti, len tak dalej
evanaaa
Nevidím "hrúbku" (snáď hrubku?).....Šalát vypadá sýty, chrumkavý, ale aj dosť ochutený. Ale zjesť sa dá :-)
zolik
"dokym" este stravim. Pouziva sa aj v bratislavskej Slangovej reci, ale "bobkovi list"? To uz je na dalsiu prechadzku. ;-)
anita333
Priveľa tuku je v tomto recepte - olivový olej, smotana, avokádo, aj samotné kuracie mäso obsahuje tuk. Avokádo je najlepšie kombinovať len so zeleninou, prípadne ako nátierka na chlieb, určite nie s ďalšími tukmi, keďže samé o sebe má veľa tukov, aj keď zdravých.
carlos5112
@anita333 Dobrý deň, ďakujem za vašu pripomienku. Venujem sa zdravému životnému štýlu a aj strave už dlhšie. Moj denný jedálniček je založený na približne 200g tukov denne, min 90% z týchto tukov prijmem od 16-20 hodiny. Nemyslím, že to je príliš veľká porcia :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia