Skvelý kurací vývar

petra5 - bez fotkypetra5, 10. februára 2013
Skvelý kurací vývar
Foto: petra5

Tento recept ma naučil otec...je veľkým fanúšikom pána Žideka a vraj ho mal v jednej z jeho skvelých relácií.Len si ho ešte trochu pozmenil Zobraziť celý popisTento recept ma naučil otec...je veľkým fanúšikom pána Žideka a vraj ho mal v jednej z jeho skvelých relácií.Len si ho ešte trochu pozmenil podľa svojho.

90 minút
tepelná úprava

Suroviny

2
2
za hrsť
2
2
1
1/4
strúčik




Postup

  1. 1

    V prvom rade si nakrájame zeler, mrkvu a petržlen na kocky a mierne opečieme na panvici.Medzitým dáme umyté mäso do studenej vody a pridáme tam aj cibuľu, strúčik cesnaku a ja som dala aj trošku brokolice a kapusty.

    Skvelý kurací vývar - obrázok 1
  2. 2

    Keď je zelenina mierne osmahnutá pridáme tam aj tú a varíme na miernom ohni.Korenie sa pridáva zhruba po pol hodine a soľ úplne na koniec( to platí pri hocijakom vývare). Dobrú chuť :)

    Skvelý kurací vývar - obrázok 2

Diskusia k receptu

sjuz
No, nazvala by som to polievka - vývar sa varí niekoľko hodín, rsp. tiahne. Ja varím skoro každý vikend vývar zo sliepky a kostí, a varím ho cca 5 až 6 hodín. Striktne len koreňová zelenina, žiadna kapusta , brokolica atď...a žiadne chrbty, ale poctivá sliepka. Zelenina až na koniec, najdlhšie sa varí mäso.
To si potom dovolím nazvať vývar.
radox1
presne tak, s takouto zamutenou polievkou by som nebol spokojny.
petra5
@sjuz , @radox1 ....keby ste čítali poriadne písala som, že otec si ho pozmenil podľa svojho a má ho od pána Žideka a myslím si , že ten vie o jedle určite viac ako vy! ! ....
dandy
Milá Petra, ak si ho pozmenil podľa svojho, tak už to nie je vývar podľa pána Žideka. Aj minimálna zmena vie pozmeniť chuť. Brokolicu a kapustu by som nedávala a naozaj - vývar sa varí minimálne 2 hodiny - takýto kurací.
sebo
Dĺžka varenia vývaru veľmi závisí od druhu a veľkosti kúskov mäsa. Ak máte záujem vedieť o slepačom vývare viac, ponúkam vám odklik na môj článok s videoreceptom na kurací vývar od Gennara Contalda (dlhororčného mentora Jamieho Olivera) - ten slepačí vývar z kuracieho chrbta varí približne hodinu. :) Čítajte viac na:  www.i-potraviny.sk/slepaci-vyvar-ako-ho-spravne-pripravit-...
rulik
@sebo - súhlasím s článkom, len moja skúsenosť: po dovarení ho nechám ešte chvíľu ukľudniť, lebo napriek neustálemu zbieraniu zrazenín sa nepodarí pozbierať všetko a potom ked sa opatrne zleje tak je krásne číry
tatranocka
Tak neviem,chlapi...Sledovala som mamu a nikdy som ju nevidela zbierať penu.Farba vývaru u nás je ako na tom videu s Gennarom.Keď ho na druhý deň vytiahnem s chladničky,má takmer želatínovú konzistenciu.A necedí ho aj s mäsom a zeleninou.Vyberie mäso,zeleninu a nechá usadiť.A tiež ho necedí do dna,aby sa usadeniny nedostali do vývaru.A taký vývar som ešte nikde nejedla.
megdesign
Tak tak @tatranocka , z kuracej nie su sumy(pena, zrazene bielkoviny).... ine by to bolo z pravej domacej sliepky, pripadne z hovadzieho....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia