Skvelé brokolicové pyré (fotorecept)
Autor receptu: alicina
Pomaly prichádza jar, tak zabojujme proti jarnej únave. Brokolica aktivizuje látkovú výmenu, zlepšuje prácu srdca, svalov a nervov. Znižuje riziko vzniku rakoviny. Má vysoký obsah antioxidačného betakaroténu a vitamínov C a E. Je bohatým zdrojom kyseliny listovej a železa. Už 1 až 3 dávky brokolice po 170 g týždenne môžu výrazne znížiť riziko rakoviny.
Postup
- Brokolicu očistíme, zbavíme lístkov a hlúbikov a povaríme vo vode s trochou vegety asi 3 minúty. Scedíme a necháme vychladnúť.
- Mrkvu a stonkový zeler očistíme a pokrájame na menšie kúsky. Petržlenovú vňať umyjeme a natrháme.
- Všetky suroviny postupne vymixujeme v mixéri na hladkú pastu.
- Asi nejako takto:
- Hotové pyré je skvelé teplé ako príloha k mäsku alebo rybe či studené ako pomazánka na chlieb. A hlavné je superZDRAVÉ! :-) Ja som ho podávala s tekvicovým olejom a žemlou.
Dobrú chuť!