Skvelé brokolicové pyré (fotorecept)

Skvelé brokolicové pyré (fotorecept)
Foto: alicina
alicinaAlicina, recept pridal: 28. februára 2012 10:00Ďalšie jeho recepty

Pomaly prichádza jar, tak zabojujme proti jarnej únave. Brokolica aktivizuje látkovú výmenu, zlepšuje prácu srdca, svalov a nervov. Znižuje riziko vzniku rakoviny. Má vysoký obsah antioxidačného betakaroténu a vitamínov C a E. Je bohatým zdrojom kyseliny listovej a železa. Už 1 až 3 dávky brokolice po 170 g týždenne môžu výrazne znížiť riziko rakoviny.

Suroviny

3
porcie
10
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Brokolicu očistíme, zbavíme lístkov a hlúbikov a povaríme vo vode s trochou vegety asi 3 minúty. Scedíme a necháme vychladnúť.
Skvelé brokolicové pyré (fotorecept)  - obrázok 1

2

Mrkvu a stonkový zeler očistíme a pokrájame na menšie kúsky. Petržlenovú vňať umyjeme a natrháme.
Skvelé brokolicové pyré (fotorecept)  - obrázok 2

3

Všetky suroviny postupne vymixujeme v mixéri na hladkú pastu.
Skvelé brokolicové pyré (fotorecept)  - obrázok 3

4

Asi nejako takto:
Skvelé brokolicové pyré (fotorecept)  - obrázok 4

5

Hotové pyré je skvelé teplé ako príloha k mäsku alebo rybe či studené ako pomazánka na chlieb. A hlavné je superZDRAVÉ! :-) Ja som ho podávala s tekvicovým olejom a žemlou. Dobrú chuť!
Skvelé brokolicové pyré (fotorecept)  - obrázok 5



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • tinca, 28. februára 2012 o 13:24
    krásne úvodné foto iste aj dobre chutí. Pre mňa je to trošku husté na pyré, ja by som si niečim zriedila, troškou smotany trebars?


  • tamik, 28. februára 2012 o 15:25
    všetky suroviny máme doma v chladničke...idem hneď vyskúšať :)


  • izabella929, 28. februára 2012 o 16:24
    krásny recept.-)


  • orchidea, 28. februára 2012 o 19:13
    Pekný recept. Mňa všetko čo sa týka brokolice osloví. Ukladám si.


  • janger, 3. marca 2012 o 17:11
    Brokolica je zdrava, mame radi. Pekny recept. Aj tu krasnu zemlicku si piekla :-)?


  • ivocka5, 5. marca 2012 o 09:37
    vyskúšané :-) trošku som to síce prehnala s cesnakom, ale nevadí, budem vedieť nabudúce :-) aj priateľ zhodnotil, že to bola najlepšia časť sobotňajšieho obeda :-)


  • alicina, 9. marca 2012 o 19:41
    ivocka5 musím sa priznať, že aj mne sa to raz stalo...ten cesnak môže byť zradný... :-D
    Odvtedy si nato dávam pozor.


  • clody, 23. apríla 2012 o 05:46
    Super recept, pridávam si ho do mojej KK



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 6/2015: Mäsový stôl Mäsový stôl
Časopis Varecha v piatok 6. februára v denníku Pravda.


TOPlist