Skvelé brokolicové pyré (fotorecept)

Skvelé brokolicové pyré (fotorecept)
Foto: alicina
alicinaAlicina, recept pridal: 28. februára 2012 10:00Ďalšie jeho recepty

Pomaly prichádza jar, tak zabojujme proti jarnej únave. Brokolica aktivizuje látkovú výmenu, zlepšuje prácu srdca, svalov a nervov. Znižuje riziko vzniku rakoviny. Má vysoký obsah antioxidačného betakaroténu a vitamínov C a E. Je bohatým zdrojom kyseliny listovej a železa. Už 1 až 3 dávky brokolice po 170 g týždenne môžu výrazne znížiť riziko rakoviny.

Suroviny

3
porcie
10
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Brokolicu očistíme, zbavíme lístkov a hlúbikov a povaríme vo vode s trochou vegety asi 3 minúty. Scedíme a necháme vychladnúť.
Skvelé brokolicové pyré (fotorecept)  - obrázok 1

2

Mrkvu a stonkový zeler očistíme a pokrájame na menšie kúsky. Petržlenovú vňať umyjeme a natrháme.
Skvelé brokolicové pyré (fotorecept)  - obrázok 2

3

Všetky suroviny postupne vymixujeme v mixéri na hladkú pastu.
Skvelé brokolicové pyré (fotorecept)  - obrázok 3

4

Asi nejako takto:
Skvelé brokolicové pyré (fotorecept)  - obrázok 4

5

Hotové pyré je skvelé teplé ako príloha k mäsku alebo rybe či studené ako pomazánka na chlieb. A hlavné je superZDRAVÉ! :-) Ja som ho podávala s tekvicovým olejom a žemlou. Dobrú chuť!
Skvelé brokolicové pyré (fotorecept)  - obrázok 5



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • tinca, 28. februára 2012 o 13:24
    krásne úvodné foto iste aj dobre chutí. Pre mňa je to trošku husté na pyré, ja by som si niečim zriedila, troškou smotany trebars?


  • tamik, 28. februára 2012 o 15:25
    všetky suroviny máme doma v chladničke...idem hneď vyskúšať :)


  • izabella929, 28. februára 2012 o 16:24
    krásny recept.-)


  • orchidea, 28. februára 2012 o 19:13
    Pekný recept. Mňa všetko čo sa týka brokolice osloví. Ukladám si.


  • janger, 3. marca 2012 o 17:11
    Brokolica je zdrava, mame radi. Pekny recept. Aj tu krasnu zemlicku si piekla :-)?


  • ivocka5, 5. marca 2012 o 09:37
    vyskúšané :-) trošku som to síce prehnala s cesnakom, ale nevadí, budem vedieť nabudúce :-) aj priateľ zhodnotil, že to bola najlepšia časť sobotňajšieho obeda :-)


  • alicina, 9. marca 2012 o 19:41
    ivocka5 musím sa priznať, že aj mne sa to raz stalo...ten cesnak môže byť zradný... :-D
    Odvtedy si nato dávam pozor.


  • clody, 23. apríla 2012 o 05:46
    Super recept, pridávam si ho do mojej KK



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Cuvée ringloty 2014
Ringlota určite nie je kráľovnou našich sadov, je to však šťavnaté a chutné ovocie.

Omáčky zo severu aj juhu Európy
Omáčkový seriál pokračuje: Nechajte sa inšpirovať omáčkami, ktoré sú typické pre rôzne národné kuchyne Európy.

Varecha 36/2014: Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 36/2014: Mäsový trojboj Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.


TOPlist