Škvarkovníky

Škvarkovníky
Foto: egreska
egreskaEgreska, recept pridal: 16. mája 2010 12:58Ďalšie jeho recepty

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Zo všetkych prisad (okrem škvariek) vypracujeme polotuhé cesto ,rozvalkame ho a natrieme mletymi škvarkami po celej ploche.Cesto zložíme spodok,vrch,lavu a pravu stranu preložíme a nechame 15 minut prikryte.Potom cesto rozvalkame a skladame najprv boky a potom spodnu a vrchnu stranu,zase nechame 15 minut oddychnut.Potom zase rozvalkame a zložíme ako prvy krat,nechame 15 minut , rozvalkame a nakrajame .Potrieme rozšlahanym vajíčkom a posypeme rascou alebo semiačkami.Pečieme na 190 st 10-15 minut.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • tinca, 16. mája 2010 o 14:54
    egreška mňam vyzerá to lákavo,chcem sa opýtať či sa to nemôže piecť aj v kuse a potom nakrájať?? Každopádne ukladám i keď ja škvarky nemôžem,ale bude pre druhých.


  • sjuz, 16. mája 2010 o 15:11
    egreška - milujem škvarkové pagáče - tieto vyzerajú úplne skvele! určite vyskúšam:)!!!


  • egreska, 16. mája 2010 o 15:21
    @tinca to som ešte nepočula a ani neskušala,ale myslím že by sa to cele mrvilo..ja nemam rada ked zostava cesto po vykrajovaní kolieskom (lebo tie zbytkove pagače su už take tuhé) tak cesto nakrajam na pasiky a potom na trojuholníky..


  • egreska, 16. mája 2010 o 15:22
    ďakujem @sjuz ,budem sa tešiť..


  • gittka, 16. mája 2010 o 16:10
    @egreska ja ked vykrajujem s kolieskom,tak ostatky davam medzi zvyšné poskladané cesto a tak žiadny zbytok nemám


  • sovka62, 16. mája 2010 o 16:16
    Ja kolieskom vykrajujem len pre návštevy a na oslavy. Pre nás stačí akýkoľvek tvar, chuť je rovnaká.


  • roska, 16. mája 2010 o 16:29
    Výborné pagáče sú s pridaním otrúb do cesta. 400g múky a 100g otrúb. Používam hladkú múku T 650.


  • lubjak, 16. mája 2010 o 16:56
    To to je inspirujuci recept v tomto nevludnom pocasiii,urcite ho vyskusam,len zohnat kvalitne chutne oskvarky,na vytapanie si veru netrufam


  • egreska, 16. mája 2010 o 17:03
    ja som včera topila mast, tak mi zostali škvarky..z kupnych to nie je ono..


  • honestka, 16. mája 2010 o 17:16
    @TINCA : Robievam na pekac taky skvarkovy osuch, ktory dam na cely plech a prekrojim 2x na stvorce alebo trojuholnicky v plechu tesne pred pecenim. Ked sa upecu, miesta, ktore boli prekrojene hoci sa uplne neoddelia, daju sa krasne lamat. Skus tento posob miesto vykrajovania.


  • tinca, 16. mája 2010 o 17:17
    egreška,ďakujem máš pravdu. Ak vám môžem poradiť ja,keď nemám domáce škvarky, tak dávam oškvarkovú pomazánku, ktorá je síce ochutená, ale o to sú pagáčky lepšie. Mám u nás vychytenú zn.od jednej súkromníčky. A nemá to chybu.


  • slnieckosom, 16. mája 2010 o 18:20
    jednoducho fantázia :-))..slinky mi tečú :-)


  • martina34, 16. mája 2010 o 19:13
    slinky tečú viacerým :-)


  • hannah22, 17. mája 2010 o 07:22
    veru tak slinky si nedajú povedať keď vyzerajú tak skvele a mňamózne... :))


  • veronka8, 17. mája 2010 o 10:24
    chválim achválim sú naozaj krásne ........


  • zdezda, 18. mája 2010 o 18:05
    áááno ani ja nemám rada zostatky z kruhov, tiež robím pagáčiky z tohto cesta pre ozdobu, no najrýchlejšie sa zjedia tie, ktoré robím zo zbytkov a to, že ich vykrútim do všakovakých tvarov :-) inak ich taktiež krájam buď na rôzne geometrické tvary s pomocou " krajátka " na pizzu :-)


  • nofretete, 25. mája 2010 o 01:21
    to je dobrý nápad s tým krájaním aby nezostali zbytky. Ja takéto lístkové pagáče robím už dlho a vždy som ich vykrajovala.


  • evusik, 25. mája 2010 o 11:09
    @egre ška včera som robila pagáčiky podľa tvojho receptu a podarili sa na prvý krát - už sú zjedené. Mám podobný recept podľa ktorého som doteraz robila, ale tvoj sa mi zdá lepší a hlavne ten nápad s krájaním a nie vykrajovaním je super, díky za recept aj nápad :-)


  • egreska, 25. mája 2010 o 18:28
    to som rada @evusik že ste všetko spapali...



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha vo štvrtok 30. apríla v denníku Pravda.


TOPlist