Škvarkovníky

Škvarkovníky
Foto: egreska
egreskaEgreska, recept pridal: 16. mája 2010 12:58Ďalšie jeho recepty

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Zo všetkych prisad (okrem škvariek) vypracujeme polotuhé cesto ,rozvalkame ho a natrieme mletymi škvarkami po celej ploche.Cesto zložíme spodok,vrch,lavu a pravu stranu preložíme a nechame 15 minut prikryte.Potom cesto rozvalkame a skladame najprv boky a potom spodnu a vrchnu stranu,zase nechame 15 minut oddychnut.Potom zase rozvalkame a zložíme ako prvy krat,nechame 15 minut , rozvalkame a nakrajame .Potrieme rozšlahanym vajíčkom a posypeme rascou alebo semiačkami.Pečieme na 190 st 10-15 minut.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • tinca, 16. mája 2010 o 14:54
    egreška mňam vyzerá to lákavo,chcem sa opýtať či sa to nemôže piecť aj v kuse a potom nakrájať?? Každopádne ukladám i keď ja škvarky nemôžem,ale bude pre druhých.


  • sjuz, 16. mája 2010 o 15:11
    egreška - milujem škvarkové pagáče - tieto vyzerajú úplne skvele! určite vyskúšam:)!!!


  • egreska, 16. mája 2010 o 15:21
    @tinca to som ešte nepočula a ani neskušala,ale myslím že by sa to cele mrvilo..ja nemam rada ked zostava cesto po vykrajovaní kolieskom (lebo tie zbytkove pagače su už take tuhé) tak cesto nakrajam na pasiky a potom na trojuholníky..


  • egreska, 16. mája 2010 o 15:22
    ďakujem @sjuz ,budem sa tešiť..


  • gittka, 16. mája 2010 o 16:10
    @egreska ja ked vykrajujem s kolieskom,tak ostatky davam medzi zvyšné poskladané cesto a tak žiadny zbytok nemám


  • sovka62, 16. mája 2010 o 16:16
    Ja kolieskom vykrajujem len pre návštevy a na oslavy. Pre nás stačí akýkoľvek tvar, chuť je rovnaká.


  • roska, 16. mája 2010 o 16:29
    Výborné pagáče sú s pridaním otrúb do cesta. 400g múky a 100g otrúb. Používam hladkú múku T 650.


  • lubjak, 16. mája 2010 o 16:56
    To to je inspirujuci recept v tomto nevludnom pocasiii,urcite ho vyskusam,len zohnat kvalitne chutne oskvarky,na vytapanie si veru netrufam


  • egreska, 16. mája 2010 o 17:03
    ja som včera topila mast, tak mi zostali škvarky..z kupnych to nie je ono..


  • honestka, 16. mája 2010 o 17:16
    @TINCA : Robievam na pekac taky skvarkovy osuch, ktory dam na cely plech a prekrojim 2x na stvorce alebo trojuholnicky v plechu tesne pred pecenim. Ked sa upecu, miesta, ktore boli prekrojene hoci sa uplne neoddelia, daju sa krasne lamat. Skus tento posob miesto vykrajovania.


  • tinca, 16. mája 2010 o 17:17
    egreška,ďakujem máš pravdu. Ak vám môžem poradiť ja,keď nemám domáce škvarky, tak dávam oškvarkovú pomazánku, ktorá je síce ochutená, ale o to sú pagáčky lepšie. Mám u nás vychytenú zn.od jednej súkromníčky. A nemá to chybu.


  • slnieckosom, 16. mája 2010 o 18:20
    jednoducho fantázia :-))..slinky mi tečú :-)


  • martina34, 16. mája 2010 o 19:13
    slinky tečú viacerým :-)


  • hannah22, 17. mája 2010 o 07:22
    veru tak slinky si nedajú povedať keď vyzerajú tak skvele a mňamózne... :))


  • veronka8, 17. mája 2010 o 10:24
    chválim achválim sú naozaj krásne ........


  • zdezda, 18. mája 2010 o 18:05
    áááno ani ja nemám rada zostatky z kruhov, tiež robím pagáčiky z tohto cesta pre ozdobu, no najrýchlejšie sa zjedia tie, ktoré robím zo zbytkov a to, že ich vykrútim do všakovakých tvarov :-) inak ich taktiež krájam buď na rôzne geometrické tvary s pomocou " krajátka " na pizzu :-)


  • nofretete, 25. mája 2010 o 01:21
    to je dobrý nápad s tým krájaním aby nezostali zbytky. Ja takéto lístkové pagáče robím už dlho a vždy som ich vykrajovala.


  • evusik, 25. mája 2010 o 11:09
    @egre ška včera som robila pagáčiky podľa tvojho receptu a podarili sa na prvý krát - už sú zjedené. Mám podobný recept podľa ktorého som doteraz robila, ale tvoj sa mi zdá lepší a hlavne ten nápad s krájaním a nie vykrajovaním je super, díky za recept aj nápad :-)


  • egreska, 25. mája 2010 o 18:28
    to som rada @evusik že ste všetko spapali...



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Varecha 30/2014: Rajčinová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 25. júla 2014 v denníku Pravda.

Turecká kuchyňa: Hosť do domu - boh do domu
Seriál SVETOVÉ KUCHYNE dnes z orientálneho Turecka od našej Varecháčky Cesminaz.

Diétna grilovačka
Leto v znamení grilovačiek je v plnom prúde. Rozvoniava to medzi domami, na lúkach, v ovocných sadoch, pri horských potokoch.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 30/2014: Rajčinová kuchárka Rajčinová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 25. júla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist