Škvarkovníky

egreska - fotkaegreska, 16. mája 2010
Škvarkovníky
Foto: egreska

Suroviny

Cesto:
500 g
1 1/2 ČL
1/3
1 PL
1 ks
1/2 kocky
150-200 ml
500 g




Postup

  1. 1

    Zo všetkych prisad (okrem škvariek) vypracujeme polotuhé cesto ,rozvalkame ho a natrieme mletymi škvarkami po celej ploche.Cesto zložíme spodok,vrch,lavu a pravu stranu preložíme a nechame 15 minut prikryte.Potom cesto rozvalkame a skladame najprv boky a potom spodnu a vrchnu stranu,zase nechame 15 minut oddychnut.Potom zase rozvalkame a zložíme ako prvy krat,nechame 15 minut , rozvalkame a nakrajame .Potrieme rozšlahanym vajíčkom a posypeme rascou alebo semiačkami.Pečieme na 190 st 10-15 minut.

Diskusia k receptu

tinca
egreška mňam vyzerá to lákavo,chcem sa opýtať či sa to nemôže piecť aj v kuse a potom nakrájať?? Každopádne ukladám i keď ja škvarky nemôžem,ale bude pre druhých.
sjuz
egreška - milujem škvarkové pagáče - tieto vyzerajú úplne skvele! určite vyskúšam:)!!!
egreska
@tinca to som ešte nepočula a ani neskušala,ale myslím že by sa to cele mrvilo..ja nemam rada ked zostava cesto po vykrajovaní kolieskom (lebo tie zbytkove pagače su už take tuhé) tak cesto nakrajam na pasiky a potom na trojuholníky..
gittka
@egreska ja ked vykrajujem s kolieskom,tak ostatky davam medzi zvyšné poskladané cesto a tak žiadny zbytok nemám
sovka62
Ja kolieskom vykrajujem len pre návštevy a na oslavy. Pre nás stačí akýkoľvek tvar, chuť je rovnaká.
roska
Výborné pagáče sú s pridaním otrúb do cesta. 400g múky a 100g otrúb. Používam hladkú múku T 650.
lubjak
To to je inspirujuci recept v tomto nevludnom pocasiii,urcite ho vyskusam,len zohnat kvalitne chutne oskvarky,na vytapanie si veru netrufam
egreska
ja som včera topila mast, tak mi zostali škvarky..z kupnych to nie je ono..
honestka
@TINCA : Robievam na pekac taky skvarkovy osuch, ktory dam na cely plech a prekrojim 2x na stvorce alebo trojuholnicky v plechu tesne pred pecenim. Ked sa upecu, miesta, ktore boli prekrojene hoci sa uplne neoddelia, daju sa krasne lamat. Skus tento posob miesto vykrajovania.
tinca
egreška,ďakujem máš pravdu. Ak vám môžem poradiť ja,keď nemám domáce škvarky, tak dávam oškvarkovú pomazánku, ktorá je síce ochutená, ale o to sú pagáčky lepšie. Mám u nás vychytenú zn.od jednej súkromníčky. A nemá to chybu.
hannah22
veru tak slinky si nedajú povedať keď vyzerajú tak skvele a mňamózne... :))
zdezda
áááno ani ja nemám rada zostatky z kruhov, tiež robím pagáčiky z tohto cesta pre ozdobu, no najrýchlejšie sa zjedia tie, ktoré robím zo zbytkov a to, že ich vykrútim do všakovakých tvarov :-) inak ich taktiež krájam buď na rôzne geometrické tvary s pomocou " krajátka " na pizzu :-)
nofretete
to je dobrý nápad s tým krájaním aby nezostali zbytky. Ja takéto lístkové pagáče robím už dlho a vždy som ich vykrajovala.
evusik
@egre ška včera som robila pagáčiky podľa tvojho receptu a podarili sa na prvý krát - už sú zjedené. Mám podobný recept podľa ktorého som doteraz robila, ale tvoj sa mi zdá lepší a hlavne ten nápad s krájaním a nie vykrajovaním je super, díky za recept aj nápad :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia