Škvarková nátierka

olinecka - fotkaolinecka, 18. januára 2015
Škvarková nátierka
Foto: olinecka

Túto pomázanku som urobila pre našich jedákov,je výborna a rýchla priprava ,zvládne to aj začiatočnik.

Suroviny

1,5 kg
3 dcl
3 dcl
3 ks
3 ks (nemusia byť)
podľa potreby
podľa potreby
1 ks
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Škvarky ,vajca,cibuľu,feferónky ,kápiu a lečo scedime pomelieme na mäsovom mlynčeku dochutime podľa seba korením a soľou pridáme horčicu.

  2. 2

    Všetko dobré premiešame a necháme odstáť.

  3. 3

    Potom sa tešíme z výbornej pomázanky.Prajem dobrú chuť!!!!

Diskusia k receptu

abdul
Fajné škvarky sa stávajú jedlom horných vrstiev. Aj po opätovnom prečistení zraku som vzhliadol cenu v obchode : 4,18€ za 1 kg.
rea1
@abdul , kde preboha? to si zájdem odfotiť, taký zázrak som už roky nevidela. u nás stoja od 9 - 12 eúr slovenských! a jedno, či vo veľkoobchode či u masára. tak si kupujem slaninu a okrem škvariek na pomazánku mám aj masť. prefíkané, že? :-))
škvarková pomazánka je dobrý výmysel, len my ju robíme oveľa jednoduchšiu. len škvarky, cibuľka, soľ/korenie, vajíčka natvrdo a trocha horčice.
tatranocka
@abdul to ja som musela prečistiť obe oči :) Bola som so starou mamou v tescu a ona,že by chcela tak 250g - 2,19€ (!) x4 = 8,76€ a to neboli z mangalice.Starej mame zašla chuť :)
rea1
@tatranocka , prisahám na vlastnú poctivosť. čestné slovo! keď sa mi nechce vytápať alebo mám masti dosť a slina na pomazánku je neodbytná, zakúpim trochu u mojej súkromnej masárky. tam mám aj zľavy. ale aj tak je to drahé ako kokaín.
leomax
@abdul , netáraj, môj sused škvarkami kŕmi morky! Ale, ako sa hovorí, príde na psa mráz, raz keď nebude vládať chovať tie svine a tú perepuť, čo má vo dvore a spomenie si, ak dostane chuť na takúto skvelú nátierku.
tatranocka
@rea1 pekne ty len zostaň pri home made a narob si zásoby.Masárka ti dáva zľavy jak pre VIP :) u nás tiež tak do 4,50€ (že slovenských,hehe...) a fajné.
katka78
No zbohom a ja škvarkami kŕmim sýkorky na balkóne! Mala som ich len za hrsť, mamina mi nanútila, ale ja to nejem, tak som na ne zabudla. Neviem ako dlho možno skladovať škvarky v chladničke, aby sa ešte dali jesť, radšej som ich dala sýkorkám.
rea1
@katka78 , oškvarky sa pri vytápaní (alebo po) solia, pre vtáctvo to nie je veľmi vhodné. ale zas, keď sa nesťažovali ... :-)
olinecka
Varechači ďakujem,ako preberáte koľko stoja škvarky my doma sme kupili surovú slaninu a paráda,mali sme masť aj škvarky,Nebola slanina ani draha kupila dom u mäsiara v Košiciach po 2,19 e.Pozdravujem Vás všetkych.
katka78
Veru @rea1 to mi nenapadlo, akurát bol sneh napadaný (veľmi výnimočne tento rok), reku jaký dobrý skutok urobím, chúdence sýkorky nakŕmim, nemusia hľadať pod snehom. Sneh sa do rána roztopil a oškvarky tiež zmizli. Horšie je, že som im zo dva razy dala aj zo slaniny tú kožu tvrdú, oni tuk vydzobkajú a tiež mi nenapadlo, že tam je tiež všeličo, čo nemusia. No zostanem ja radšej pri slnečnici.
rea1
@katka , usmej sa pekne na masára a vypýtaj si hovädzí loj. ten je pre vtáctvo nebeské najlepší. keď som mala malé deti, piekli sme v zime sýkorkám koláče: loj som dala do kastróla roztopiť, potom som doňho nasypala slnečnicu, ryžu a kadejaké zrno, chladnúce sme to naliali do jogurtových kelímkov, vychladnuté a stuhnuté sme navliekli na motúz a rozvešiavali kade-tade. vtáky sa kŕmili ostopéro a my sme ich šmírovali spoza záclony. deti boli nadšené. teraz si také "kŕmne gule" kúpiš v baumaxe ale už to vôbec nie je ono. a veď aj detiská sú už dospelé. :-)) no - a kam sme sa dostali od oškvarkov. :-)))
olinecka
Som rada Varechačky ,že pri tejto pomazanke preberate vtačikov v zime,pozdravujem!!!!!