Skryté kura fotorecept

katerin - fotkakaterin, 10. marca 2015
Skryté kura (fotorecept)
Foto: katerin

Sú tu podobné recepty,ale iba podobné. V komentároch tých receptov boli negatívne názory na zemiaky varené v kyslom prostredí. Môžem potvrdiť,že zemiaky sa rozlývali na jazyku.

30 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
500 g
1 ks
1 ks
1 ks
8-10-12 ks
1 PL
kúsok
 (nemusí byť)




Postup

  1. 1

    Rozporcované kura zasolíme a necháme bokom. Kyslú kapustu zmiešame s cukrom, nadrobno nakrájanou cibuľou,nastrúhanou mrkvou a na kocky nakrájaným jablkom(môžeme tiež nastrúhať),dobre premiešame a odložíme.

    Skryté kura (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na vymastený pekáč olivovým olejom poukladáme nakrájané zemiaky na koliečka (použila som červené zemiaky z vlastnej úrody),tak aby nám iba zakrylo dno,posolíme a okoreníme.

    Skryté kura (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na zemiaky rovnomerne rozložíme 1/3 pripravenej zmesi kyslej kapusty a na ňu rozporcované kura,rascu a poprášime gulášovým korením(podľa chuti iným).

    Skryté kura (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zakryjeme zbytkom zmesi kyslej kapusty.

    Skryté kura (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Prilejeme pohár vody,prípadne bieleho vína (150-200ml),zakryjeme alobalom a dáme do rozhriatej rúry na 180st.C na 45-60 minút.

    Skryté kura (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    V mojom prípade ,po hodine,vytiahneme z rúry,stiahneme alobal,vidličkou z kuraťa zhrnieme kapustu a položíme naň tenké plátky masla a vložíme znovu do rúry až sa upečie do zlatova.(u mňa to bolo 30min.)

    Skryté kura (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Po pol hodine...

    Skryté kura (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

tiginko
vyzerá to na celkom zaujímavý recept, ja osobne by som mäso nezakrývala tou vrchnou vrstvou kapusty, len v polčase obrátila kúsky kuraťa. Chcela by som ich mať pokiaľ možno čo najviac opečené. Fajn @katerin , môže byť :-)
dandika1
@katerin Vyborne oblubujem jedlo z jednej nadoby ,sikovne ,urcite chutne, paci sa mi aj Tvoj postup uz je v KK.Foto pekne postup zrozumitelny 5*Vdaka za skvely rcp.:-)
falipy
Fantasticky recept.....Dakujem @katerin , zajtra to vyskusam !

Ja len chcem vediet, preco ludia pisu negativne komentare a sustavne kritizuju ako by to urobili oni ! Preco ludia nenafotia ich vlastny recept !? V tomto pripade hovorim o @Tiginkovi ! Jeeeeezus
tassiedevil
ja nekritizujem:) len som si nie istý, či sa tie zemiaky za prítomnosti kyslej kapusty dôkladne uvaria? ja osobne nemám s tým dobré skúsenosti, raz veľmi dávno som robil domácu zabíjačku v rímskej mise, zemiaky, kyslá kapusta, jaternice a klobáska a zemiaky boli sklovité a tvrdé...od vtedy to už tak nerobím...neviem, aké sú skúsenosti iných, ale ja si myslím, že zemiaky a kyslá kapusta sa nemajú veľmi v láske....ináč pekný recept:)
frezia68
Táto kombinácia chutí je výborná a priznám sa,že som takto neskúšala.Tiež nechávam kurča na vrchu,ale niekedy vyskúšam podľa Teba,lebo môže byť výborné :-) . A @falipy :nevidím negatívny komentár,zvyčajne pridávame svoje skúsenosti pod recepty,tak aká kritika?
pusta1
recept sa mi veľmi páči, skvelá kombinácia surovín.:-)
prosím ťa, na tento recept aký typ zemiakov používaš?
varný typ, prílohové zemiaky či iné?
dakujem za odpoved vopred.
inak *****
katerin
Ďakujem všetkým za pekné komentáre,moc ma potešili!:)))
@pusta ,použila som červené zemiaky z vlastnej úrody,ale bohužiaľ ,neviem ti povedať aký sú typ.
martyka14
Toto sa mi veľmi páči, už som robila kurča s kyslou kapustou, ale Tvoj recept má tzv. pridanú hodnotu.
tiginko
@falipy asi máš to očko dosť oslepené nejakým bleskom foťáka či čo, ja som nič nekritizovala. A zopár nafotených receptov sa u mňa nájde
katerin
Moc ďakujem @martyka14 ,chcela som tú kapustu trochu obohatiť a nabudúce dám 2 jablká a 2 mrkve :)))
jujoska
pekny recept. Ja uz som piekla zemiaky s kapustou a ziadny problem, vsetko bolo ako ma byt




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia