Pečená kačka
Pečená kačka

Skoro konfit fotorecept

2010 - bez fotky2010, 3. apríla 2018
Skoro konfit (fotorecept)
Foto: 2010

Konfit je francuzska klasika, kde sa kacka pecie vo vlastnom tuku, ale z kacice zo supermarketu sa taketo zazraky robit nedaju. Od Vianoc robime treti Zobraziť celý popisKonfit je francuzska klasika, kde sa kacka pecie vo vlastnom tuku, ale z kacice zo supermarketu sa taketo zazraky robit nedaju. Od Vianoc robime treti krat tuto zbastardizovanu verziu.

15 minút
príprava
240 minút
na 120 °C

Suroviny

Pác:




Postup

  1. 1

    Kacku naporcujeme, a stedro posolime, pokorenime, potrieme cesnakom a odlozime cez noc do chladnicky.

  2. 2

    Na druhy den kacacie porcie poumyvame pod studenou vodou a osusime. Kozu ( nie maso) popichame spicom noza aby sa lahsie uvolnil tuk. Zlahka posolime, ja som dal aj trochu rasce ( Francuzi nedavaju), podlial zmesou vody a pomarancovej stavy.

    Skoro konfit (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dal som do rozohriatej rury na 120 °C a zakryl, kazdu hodinu otocil. ( tuk som nezlieval, teoreticky by to malo byt uz ponorene v tuku, ale tie zo supermarketu su vysportovane, menej mastne. Pomaly piekol skoro 4 hodiny. Kridla vybral skor ... a zjedol

    Skoro konfit (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Stehna, prsia dame na mriezku odtiect a vychladnut. Zabalime a odlozime do mraznicky, klasicky by sa ponorili do kacacieho tuku a odlozili... Pouzitie je jednoduche, nechame rozmrazit, a na panvici niekolko minut opecieme - prehrejeme aby koza bola opat chrumkava. Z trupu oberieme maso a pokrajame na drobno, dame nadobiek a zalejeme kacacou mastou a mam francuzsku specialitu rillettes. odlozime do ladnicky stuhnut a natrieme na chleba podla potreby.

    Skoro konfit (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

bebetko
Len by som chcela podotknut ze sa nemusi piect vo vlastnom tuku a asi ziadna kacica nema na sebe tolko tuku aby v nom bola ponorena. Konfitovanie je pomale pecenie v tuku. Najlepsie je pouzit sadlo kacicu poriadne zaliat a nechat ponorene piect pri nizkych stupnoch minimalne 4 hodiny :) a konfity budu na svete :)
2010
@Afataga (3.4.2018 15:29)
No, ked som sam doma tak mam za 15 minut luxusnu veceru x 4, lepsiu ako v restauracii.
( toto som si pripravoval polotovar).




sonja
@Bebetko (3.4.2018 15:39)

A veru že má kačka tuku aby sa v ňom kúpala. ak máš možnosť kúp si kačku z domáceho chovu a budeš prekvapená .Moja mama chovala kačky a ani ich neštopala a kačaciu masť sme zakaždým museli odoberať ,lebo nám prskala von do trúby z pekáča .Ale v marketoch už také nekúpite.To sú ozaj dietne.:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia