Škoricový závin (fotorecept)

Autor receptu: renettka

Máme radi sladké..a toto je ozaj vydarené..Rýchle,voňavé,lacné..Je to lacná obdoba makovníka..Tak skúste..prevoňalo to celý byt..Až sa tak slinky zbiehali :-)

6
porcií
90 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Z vlažného mlieka,trošky cukru a droždia si pripravíme kvások.Do misy preosejeme múku,pridáme vajíčka,trošku soli,kvások,olej. Vypracujeme hladké cesto,ktoré sa nesmie lepiť na misu,ani na ruky. Túto dôležitú úlohu som zverila môjmu synovi.Miesil ho 20 minút.
  2. Prikryjeme utierkou a na teplom mieste necháme 60 minút kysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti. Rozvaľkáme na pomúčenej doske na tenko.
  3. Vyvaľkané cesto pokvapkáme rozpusteným maslom,poriadnou dávkou kryštálového cukru a posypeme mletou škoricou. niekedy robievam jeden škoricový a druhý posypem kakaom.
  4. Zrolujeme do pekného úhľadného závinu.Popicháme vidličkou a natrieme rozšľahaným vajíčkom.Položíme na plech vyložený papierom.
  5. Pečieme asi 20 minút . Budete cítiť príjemné vône a vaše chuťové poháriky budú plné očakávania.A prezradím vám,že škorica nielen že nádherne vonia a chutí ,ale je to aj liek..znižuje hladinu cukru v krvi a pomáha pri chudnutí. A pôsobí ako afrodiziakum..Tak neváhajte a vyskúšajte :-)